Hyvinvointialan liitto

Työntekijäliittojen poliittinen työtaistelu laajenee – vaikeuttaa entisestään hyvän hoivan ja hoidon antamista

Jaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on päättänyt julistaa poliittisen työtaistelun Hyvinvointialan liiton (HALI) kanssa solmittujen työehtosopimuksien piirissä työskentelevien jäsentensä osalta: ylitöitä ei tehdä ja työvuoroja ei vaihdeta ma 01.10.2018 klo 00.00 alkaen. Kielto on voimassa toistaiseksi.

HALI paheksuu JHL:n ilmoittamaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa, kuten muiden liittojen aiemmin ilmoittamaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa 26.-28.9. Työntekijäliitot ovat ilmoittaneet, että näiden työtaistelujen kohteena on Suomen hallituksen suunnitelma alle 20 henkeä työllistävien yritysten työsuhdeturvan heikentämisestä. Koska työtaistelu ei kohdistu voimassa olevaan työehtosopimukseen, on kyseessä siten laillinen poliittinen mielenilmaus.

Mielenilmauksen vaikutukset kuitenkin kohdistuvat sosiaali- ja terveyssektorin asiakkaisiin ja työnantajiin, jotka ovat täysin kiistan ulkopuolella.

– Tilanne on kohtuuton ja epäoikeudenmukainen. Työntekijäpuolen pitäisi käyttää muita keinoja näkemystensä esittämiseen, kuin kiistan ulkopuolisten tahojen arjen ja hyvän hoivan ja hoidon vaikeuttaminen. Asiaan tulisi viipymättä löytää vuoropuhelun kautta asianmukainen ratkaisu, HALIn työmarkkinajohtaja Tuomas Mänttäri toteaa.

Liitto peräänkuuluttaa yhteisesti sovittujen työehtosopimusten mukaista työrauhaa työmarkkinoille.

Lisätiedot:

Tuomas Mänttäri, työmarkkinajohtaja

Puh. 040 571 2330 / Tuomas.manttari@hyvinvointiala.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointialan liitto
Hyvinvointialan liitto
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

09 17285570http://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. HALI valvoo jäsentensä yhteisiä etuja ja neuvoo työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Sen 1500 jäsentä työllistävät 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen. HALIn jäsenet tuottavat mm. vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, suun terveydenhuoltoa, päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä toimivat alan järjestötyössä. www.hyvinvointiala.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointialan liitto

THL:n tuore selvitys vanhuspalveluista: Yksityisillä henkilöstömitoitus toteutuu laatusuosituksen mukaisesti18.10.2018 10:25:59 EESTTiedote

Vanhuspalvelujen henkilöstömitoitus näyttää Suomessa toteutuvan uuden laatusuosituksen valossa hyvin, selviää THL:n tuoreesta selvityksestä. Yli viidesosalla toimintayksiköistä mitoitus on yli 0,7. Vain 5 %:lla yksiköistä se jää alle 0,5, joka on vanhuspalveluiden laatusuositus. Nämä alle 0,5:n mitoituksen alittavat yksiköt ovat mitä ilmeisimmin julkisen sektorin yksiköitä, arvioi Hyvinvointiala HALIn johtava asiantuntija Aino Närkki. Hänen mukaansa toimiluvan omaavat yksityiset toimijat eivät saa tehostetun hoivan lupia alle 0,5:n mitoituksella. Myös hoitajien määrä on seurannut asiakkaiden määrän kasvua. Kahdessa vuodessa kotihoidossa työskentelevien lähihoitajien määrä on kasvanut noin 1 600:lla. Myös fysioterapeuttien ja sosionomien määrä on kasvanut. - Hyvän hoidon toteutumisen kannalta keskeistä on myös se, mitä työssä olevat hoitajat tekevät työvuoronsa aikana ja asiakkaiden kanssa. Asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa paljon hoitajan ja asiakkaan välinen vuorovaikutus. Myös käytett

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme