Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Työttömiä Etelä-Savossa huhtikuussa saman verran kuin vuosi sitten

Jaa
Etelä-Savossa oli huhtikuun lopussa työnvälityksessä 10 300 työnhakijaa, eli noin 800 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Avoimilla työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli noin 2 000. Heistä yli tuhat teki osa-aikatyötä, näistä 70 % naisia.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa huhtikuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa huhtikuun 2023 lopussa.

Etelä-Savossa oli huhtikuun lopussa 5 414 työtöntä, mikä on saman verran kuin vuosi sitten. Maaliskuusta huhtikuuhun työttömien määrä laski 320:lla, osin lomautusten päättymisen takia.  

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa huhtikuun lopussa 556 eli 44 henkilöä ja 7 % vähemmän kuin vuosi sitten. Maaliskuusta määrä laski 48:lla.

Alle 30-vuotiaiden ja yli 55-vuotiaiden työttömien määrä laski yhteensä noin 200:lla, sen sijaan 30-54-vuotiaiden määrä nousi yli 200:lla.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa huhtikuun lopussa 1 638 eli 165 henkilöä ja 9 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyyden lasku on viime kuukausina taittunut.

Työttömien aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa huhtikuun lopussa 3 150 henkilöä, eli reilu sata enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 36,8 %.

Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa

Etelä-Savossa vajaa 2 100 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, vajaa 1 100 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja vajaa 2 300 TE-toimistossa.

Alle 30-vuotiaista työttömistä 83 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 60 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä 58 % on TE-toimiston asiakkaita. Huhtikuun lopun lomautetuista 499 työnhakijasta 78 % asioi TE-toimistossa.

Mikkelin seudun kuntakokeilussa työttömiä oli 33 henkilöä (2 %) vuodentakaista enemmän.  Savonlinnan kuntakokeilussa määrä nousi hieman ja Etelä-Savon TE-toimistossa määrä laski hieman.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen@ely-keskus.fi


Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004, hanna.makkula@te-toimisto.fi

Kuvat

Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa huhtikuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa huhtikuun 2023 lopussa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Rauhoitetut kangasvuokot ovat aloittaneet kukinnan Etelä-Savossa12.5.2023 09:12:25 EEST | Tiedote

Etelä-Savon kangasvuokot ovat aloittaneet kukinnan ja niitä voi päästä ihailemaan harjuilla sekä kuivilla ja valoisilla kankailla. Laji on rauhoitettu jo vuonna 1952, mutta rauhoituksesta huolimatta laji on vähentynyt ja laji on luokiteltu uhanalaisluokituksessa vaarantuneeksi. Rauhoitetun kasvin tai sen osan poimiminen, kerääminen, juurineen ottaminen tai hävittäminen on luonnonsuojelulain nojalla kielletty. Kielto koskee myös kasvin siementen keräämistä. Luonnossa kasvavat kangasvuokot tulee jättää rauhaan yhteisesti ihailtaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme