Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Työttömiä Etelä-Savossa tuhat vuodentakaista vähemmän

Jaa

Työttömien määrä oli elokuun lopussa Etelä-Savossa tasan tuhat vuodentakaista pienempi. Lomautettuja oli 247, eli 700 henkilöä ja 65 % vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa lomautettuja oli 24 600, eli 60 % vuodentakaista vähemmän.

Etelä-Savon työttömistä työnhakijoista Mikkelin seudun kuntakokeilussa asioi 2 082, Savonlinnan kuntakokeilussa 1 060 ja Etelä-Savon TE-toimistossa 2 302 henkilöä. Alle 30-vuotiaita työttömiä oli Mikkelin seudun kuntakokeilussa 625, Savonlinnan kuntakokeilussa 310 ja Etelä-Savon TE-toimistossa 152. Kuntakokeilujen asiakkaina oli Etelä-Savossa 58 % kaikista työttömistä ja 86 % alle 30-vuotiaista työttömistä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa 629, mikä on 220 henkilöä ja 16 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa elokuun lopussa 1 958 eli 16 % enemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa yhteensä 2 901 henkilöä eli 240 enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli 34,6 %, mikä on maan kolmanneksi korkein Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi

Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004 hanna.makkula(at)te-toimisto.fi

Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Sosiaali- ja terveyspalveluihin vaikea saada ammattitaitoista työvoimaa27.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveysalalla ammattitaitoisen työvoiman saantivaikeudet ovat lisääntyneet muun Suomen tapaan koko Etelä-Savossa. Määrällisesti suurin tarve on lähihoitajista ja sairaanhoitajista. Sote-alalla uuden työvoiman kysyntää lisää sekä mittava eläköityminen että hoitajamitoituksen muutos. Sosiaali- ja terveyspalveluissa on pulaa myös lääkäreistä, sosiaalityöntekijöistä, puheterapeuteista ja psykologeista.

Etelä-Savon lettoinventoinnin maastotyöt loppusuoralla22.9.2021 09:58:42 EEST | Tiedote

Suoluontotyypeistä rehevimpiä ja harvinaisimpia lettosoita on inventoitu tänä kesänä Etelä-Savon potentiaalisilla lettokohteilla. Kesän aikana inventoitiin noin 90 kohdetta, joista letoiksi, lettorämeiksi tai lettokorviksi on voitu varmistaa noin 30 kohdetta. Osa soista on jokseenkin luonnontilaisia, toiset ovat ojitettuja ja osittain muuntuneita. Löydetyt letot ovat tyypillisesti hyvin pieniä, lähteisissä maaston painanteissa tai rantaluhtien yhteydessä. Syksyn mittaan tehdään vielä joitain maastokäyntejä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme