Lapin ELY-keskus

Työttömiä oli Lapissa 2 700 vähemmän kuin vuotta aiemmin

Jaa

Työttömyys vähenee Lapissa. Työttömyyden palautumisessa koronapandemiaa edeltävään tilanteeseen on kuitenkin edelleen seutukunnittaisia ja kunnittaisia eroja. Työvoiman kysyntä jatkui vilkkaana.

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.

Lapissa oli huhtikuun lopussa 8 430 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 690. Tyypilliseen kausiluotoiseen tapaan työttömien määrä nousi hieman edelliseen kuukauteen verrattuna. Työttömiä oli 125 enemmän kuin kuukautta aiemmin. Vuoden takaiseen verrattuna työttömiä oli kuitenkin 2 700 vähemmän ja 600 vähemmän kuin vastaavana kuukautena ennen koronapandemiaa.

Huhtikuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa yli 3 800 avointa työpaikkaa. Avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen määrä oli 1 150 korkeampi kuin viime vuoden huhtikuussa ja lähes kaksinkertainen koronapandemiaa edeltävään huhtikuuhun 2019 verrattuna.

Yhä useampi kunta alittanut koronapandemiaa edeltävät työttömyysluvut

Työttömiä oli huhtikuussa Lapissa 24 % ja seutukunnittain 10–34 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Suhteellisesti eniten työttömyys väheni vuodentakaisesta Tunturi-Lapissa ja vähiten Torniolaaksossa. Koronapandemiaa edeltävät luvut alittuivat neljässä seutukunnassa. Kemi-Tornion, Torniolaakson, Rovaniemen ja Pohjois-Lapin seutukunnissa työttömiä oli vähemmän kuin vuoden 2019 huhtikuussa. Itä- ja Tunturi-Lapin seutukunnissakin oltiin jo lähellä huhtikuun 2019 työttömien määrän alittumista.

Yhä useammassa Lapin kunnassa on alitettu koronapandemiaa edeltävän vastaavan kuukauden luvut tai ollaan lähentymässä niitä. Viidessätoista kunnassa työttömiä oli saman verran tai vähemmän kuin huhtikuussa 2019. Suhteellisesti selvimmin alempana huhtikuun 2019 lukuja oltiin Ranualla, Tervolassa ja Torniossa.

Lapin ELY-keskuksen huhtikuun 2022 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Seuraava työllisyyskatsaus (toukokuu 2022) julkaistaan 21.6.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:

Johtaja Marja Perälä, 0295 037 050
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, 0295 037 049

Lapin työ- ja elinkeinotoimisto:

Johtaja Tiina Keränen, 0295 039 636

Kuvat

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme