Uudenmaan ELY-keskus

Työttömien määrä lähes sama kuin vuosi sitten

Jaa
Uudellamaalla oli Työttömien määrä lähes sama kuin vuosi sittenaaliskuun lopussa yhteensä 83 753 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 78 520 ja lomautettuja 5 233. Ilman työsuhdetta olevien määrä nousi 743 (1,0 %) henkilöllä ja lomautettujen määrä laski 919 (-14,9 %) henkilöllä vuoden takaiseen verrattuna

Työttömien kokonaismäärä pysyi lähes ennallaan verrattuna vuotta aikaisempaan. Uudellamaalla työttömiä työnhakijoita oli 176 vähemmän (-0,2 %) viime vuoden maaliskuuhun nähden. Koko maan vuosimuutos oli maaliskuun lopussa 1,3 %. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla maaliskuun lopussa 9,4 prosenttia, mikä on hieman valtakunnan tasoa matalampi (9,6 %).

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 7 110, mikä on 219 (-3,0 %) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Alle 30-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli maaliskuun lopussa 15 606, mikä on 254 (-1,6 %) vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 33 207, mikä on 6 412 vähemmän kuin vuoden 2022 maaliskuun lopussa (-16,2 %). Yli kaksi vuotta työttömänä oli 21 131, vuosimuutoksen ollessa -5,0 % maaliskuuhun 2022 verrattuna.  Ulkomaalaisia työttömiä oli 19 279, mikä on 2 437 henkilöä (14,5 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon maaliskuussa 28 534 mikä on -35,6 % (-15 774 työpaikkaa) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maan vuosimuutos oli -24,6 %.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tutkimus.uusimaa@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Stängselåsen29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Stängselåsen i Hangö, Lojo, Sjundeå, Vichtis och Högfors. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2023. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana alltmer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iståndsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke. Livsmiljöprogrammet Helmi (Miljöministeriet)

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Hangossa, Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2023 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella. Helmi-ohjelma (Ympäristöministeriö)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme