Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Pirkanmaalla kasvoi maaliskuussa vuoden takaisesta, mutta laski helmikuusta 2023

Jaa
Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli maaliskuussa 21 920 henkilöä, työttömyysprosentti oli 8,6. Vuotta aiemmin maaliskuussa työttömiä oli 579 vähemmän, mutta helmikuusta 2023 laskua oli 234 henkilöä. Lomautettujen määrä oli 1 709 henkilöä, luku on samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

Uusia avoimia työpaikkoja oli edelleen merkittävä määrä, 12 576 kpl. Vuosi sitten niitä oli 2 605 kpl vähemmän.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 253 876 henkilöä, joista lomautettujen osuus 22 945 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 3 154 henkilöllä, eli 1,3 prosenttia.

Pirkanmaan työttömyysaste oli Pohjanmaan 6,2 %, Etelä-Pohjanmaan 6,7 % jälkeen kolmannella sijalla ollen 8,6 %. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 9,6 %.

Työttömyyden suotuisa kehitys saattaa hidastua

Trendiviivan mukaan työttömyyden kehityksen suunta on muuttunut. Trendi on kehittynyt positiiviseen suuntaan muutaman vuoden ajan. Vuoden 2023 osalta odotetaan edelleen työttömyysasteelta ja lukumäärältä matalampaa arvoa kuin edellisinä vuosina on ollut. Suotuisa kehitys saattaa kuitenkin hidastua odotettua nopeammin. Lievä hidastuminen näkyi jo nyt helmikuussa, mutta selvempi muutos tapahtuu aikaisintaan toisella neljänneksellä 2023. Loppuvuoden osalta arviota on vielä vaikea sanoa. Lievä lasku kevään luvuista on mahdollinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme