Lapin ELY-keskus

Työttömyyden kehitys Lapissa koko maata positiivisempi

Jaa
Työttömyys vähenee Lapissa. Työttömien osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa 10,3 %. Avoimia työpaikkoja on edelleen runsaasti, vaikka työpaikkojen määrä on vähentynyt viime vuoden helmikuusta.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.

Lapissa oli helmikuun lopussa 8 240 työtöntä työnhakijaa, joista lomautettuja 980. Työttömiä oli 160 vähemmän kuin tammikuussa ja 640 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyyden kehitys on ollut Lapissa koko maata positiivisempi sekä edelliseen kuukauteen että vuodentakaiseen verrattuna.

TE-palveluihin ilmoitettujen työpaikkojen määrä on edelleen aiempiin vuosiin verrattuna korkea, vaikka työpaikkoja on viime kuukausina ilmoitettu avoimeksi vuodentakaisia huippumääriä vähemmän. Helmikuussa TE-palveluihin ilmoitettiin Lapissa 3 490 avointa työpaikkaa, mikä on 1 830 vähemmän kuin viime vuonna. Avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen määrä väheni vuodentakaiseen verrattuna eniten rakennus, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä sekä palvelu ja myyntityöntekijöillä.

Hyvä matkailukausi näkyy työllisyystilanteessa

Työttömien osuus työvoimasta vaihteli Lapin seutukunnissa 7,2–15,5 %:iin. Alimmat osuudet olivat Tunturi-Lapin, Pohjois-Lapin ja Rovaniemen seutukunnissa ja korkein Itä-Lapissa. Työttömyys väheni vuodentakaisesta suhteellisesti eniten Torniolaakson, Tunturi-Lapin ja Pohjois-Lapin seutukunnissa. Itä-Lapissa työttömiä oli enemmän kuin vuotta aiemmin.

  • Matkailukauden pidentyminen ja hyvä kausi näkyy työllisyydessä erityisesti Tunturi-Lapin ja Pohjois-Lapin sekä Rovaniemen seutukunnissa, toteaa johtaja Marja Perälä Lapin ELY-keskuksesta.

Työttömien osuus työvoimasta alitti helmikuussa 10 % yhdeksässä Lapin kunnassa. Alimmat osuudet olivat Muonion 5,6 %, Sodankylän 6,1 % ja Kittilän 6,4 %. Korkeimmat yli osuudet olivat Itä-Lapin kunnissa Kemijärvellä, Posiolla ja Savukoskella.

Lapin ELY-keskuksen helmikuun 2023 työllisyyskatsaus löytyy kokonaisuudessaan selainversiona ja pdf-muodossa osoitteesta: https://www.temtyollisyyskatsaus.fi/Lappi.aspx

Seuraava työllisyyskatsaus (maaliskuukuu 2023) julkaistaan 26.4.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:


Johtaja Marja Perälä, 0295 037 050
Yksikön päällikkö Satu Huikuri, 0295 037 049


Lapin työ- ja elinkeinotoimisto:


Johtaja Tiina Keränen, 0295 039 636

Kuvat

Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lapin työllisyyskatsaus, koonti. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kesän päällystystyöt painottuvat Lapissa valta- ja kantateille31.5.2023 09:44:09 EEST | Tiedote

Päällystystyöt ovat käynnistyneet Lapissa ja ne valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Tänä kesänä päällystämme mm. Enontekiöllä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Posiolla. Huonokuntoisia päällysteitä uusitaan vain 95 km kilometrin matkalta ja kävely- ja pyöräilyteitä noin 6 kilometriä. Kilometrejä vähentävät sekä kustannustason jyrkkä nousu että rakenteenkorjausten määrän kasvu. Korjausvelka maantieverkolla kasvaa tänäkin vuonna.

Lapissa tuotetaan palveluja ja tuotteita, joille on globaalia kysyntää31.5.2023 08:00:17 EEST | Tiedote

Lapin suhdannekatsauksen mukaan kehitys jatkui positiivisena vuonna 2022. Koronapandemian aiheuttamasta notkahduksesta on toivuttu. Liikevaihdon vuosimuutos jatkui positiivisena kaikilla tarkastelluilla toimialoilla. Eniten liikevaihto kasvoi matkailupalveluissa ja majoitus- ja ravitsemistoiminnassa ja vähiten kaupassa. Henkilöstömäärän, mukaan lukien julkinen sektori, vuosimuutos jäi liikevaihtoa vaisummaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme