Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys tammikuussa 14,4 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli tammikuun lopussa yhteensä 18 048 työtöntä työnhakijaa. Se on 3 064 (20,4 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta 1 548 henkilöä vähemmän kuin kuukausi sitten. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 14,4 prosenttia.

Tammikuun nostoja:

  • Kuhmoista ei enää huomioida tästä työllisyyskatsauksesta alkaen Keski-Suomen luvuissa.
  • Työttömyys nousi kaikissa seutukunnissa vuoden takaiseen verrattuna.
  • Alle kymmenen prosentin työttömyyteen pääsi vain Muurame.
  • Pitkäaikaistyöttömien ja lomautettujen määrä jatkoi kasvuaan.
  • Työvoimakoulutuksessa ja valmennuksessa olevien määrä kasvoi.
  • Uusien avoimien työpaikkojen määrässä nousua.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja tammikuun aikana 3 046, mikä on 25 enemmän kuin edellisen vuoden tammikuussa. Kaikkiaan tammikuussa oli avoinna 5 685 työpaikkaa, mikä on 238 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin tammikuun aikana 317, joista 121 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa muissa kunnissa paitsi Kyyjärvellä. Suhteellisesti eniten nousua oli Kannonkoskella (46,8 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (19,4 %) ja vähiten Muuramessa (9,8 %). Muita kuntia ei päässyt alle kymmeneen prosenttiin.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus tammikuu 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vaikuta nyt! Vesienhoidolla Keski-Suomen vedet hyvään tilaan13.4.2021 08:30:54 EEST | Tiedote

Avovesikausi koittaa pian! Sen myötä tulevat ajankohtaisiksi kysymykset muun muassa järvien veden laadusta, sinilevien esiintymisestä ja veden korkeudesta. Vedet – niin pinta- kuin pohjavedet – ovat kiinteä osa elämäämme. Pohjavesi on maakunnassamme laadultaan pääosin hyvää. Myös suurin osa järvistä ja joista on erinomaisessa tai hyvässä tilassa. Haasteita kuitenkin riittää, jotta EU:n vesienhoidon tavoite järvien, jokien, rannikkovesien ja pohjavesien hyvästä tilasta saavutetaan vuoteen 2027 mennessä. Vesien käyttäjien näkemyksiä kysytään nyt!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme