Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Työttömyysaste pieneni kaikilla Helsingin asuinalueilla

Jaa

Helsingin työttömyysaste oli vuoden 2018 lopussa 9,2 prosenttia. Työttömyysaste pieneni vuoden takaisesta reilulla prosenttiyksiköllä. Työttömyysaste laski kaikissa Helsingin suurpiireissä. Eniten pudotusta oli korkeimman työttömyysasteen alueella Itäisessä suurpiirissä. Vähiten työttömyysaste laski Eteläisessä suurpiirissä. Työttömyysasteet vaihtelevat Helsingin isoissa suurpiireissä Eteläisen 5,8 prosentin ja Itäisen 13,4 prosentin välillä.

Myönteinen työllisyyskehitys vaikutti koko kaupungissa. Myös peruspiiritasolla työttömyysaste pieneni kaikkialla. Kaupungin sisäiset erot ovat tosin edelleen suuria. Työttömyysasteet vaihtelevat Helsingin peruspiireissä Länsi-Pakilan 4,3 prosentin ja Jakomäen 16,9 prosentin välillä.

Vuosina 2015–2018 työttömyysaste pieneni Helsingissä keskimäärin kolmella prosenttiyksiköllä. Alppiharjussa ja Myllypurossa työttömyysasteet putosivat yli viidellä prosenttiyksiköllä. Näillä alueilla työttömyysasteet ovat pitkään olleet kaupungin keskiarvoa korkeampia.

Miehiä on työttöminä naisia enemmän, mutta ikä tasoittaa sukupuolten välisiä eroja

Vuonna 2018 Helsingin työttömistä 55 prosenttia oli miehiä. Työttömien miesten määrä väheni yhdeksän prosenttia ja työttömien naisten määrä 14 prosenttia vuoden takaisesta. Miesten osuus työttömistä on naisia korkeampi kaikissa ikäryhmissä. Ero sukupuolten välillä on suurimmillaan nuorimmilla ja pienimmillään vanhimmassa ikäryhmässä. Keskisessä ja Pohjoisessa suurpiirissä miesten osuus työttömistä on selkeästi naisia korkeampi. Eteläisessä suurpiirissä miehiä ja naisia on työttömänä lähes saman verran.

Nuorten työttömyysaste pieneni eniten Itäisessä suurpiirissä

Nuorten työttömien määrä on vähentynyt kaikkien työttömien määrää nopeammin. Alle 25-vuotiaiden työttömyysaste oli Helsingissä vuoden 2018 lopussa 6,9 prosenttia. 25–29-vuotiaiden työttömyysaste oli aavistuksen korkeampi eli 7,0 prosenttia.

Suurpiireista korkein työttömyysaste alle 30-vuotiailla helsinkiläisillä oli Itäisessä suurpiirissä, 11,8 prosenttia ja matalin Eteläisessä suurpiirissä, 3,3 prosenttia. Nuorten työttömyysaste putosi vuoden takaisesta eniten Itäisessä suurpiirissä. Peruspiiritasolla nuorten työttömyysaste vaihtelee Vironniemen 2,8 prosentin ja Jakomäen 13,1 prosentin välillä. Vuonna 2018 nuorten työttömyysasteet pienenivät eniten Maunulan, Mellunkylän, Myllypuron ja Tuomarinkylän peruspiireissä.

Pisimpään työttömänä olleiden määrä kasvoi edelleen

Joka kolmas helsinkiläinen työtön lukeutui vuonna 2018 pitkäaikaistyöttömiin eli oli ollut yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä. Koko kaupungin tasolla pitkäaikaistyöttömien määrä pieneni vuonna 2018 vuoden takaisesta 17 prosentilla. Koko kaupungin keskiarvoa vauhdikkaampaa pudotus oli Eteläisessä, Keskisessä ja Koillisessa suurpiirissä. Työttömien määrä väheni alle viisi vuotta työttömänä olleilla. Sen sijaan yli viisi vuotta työttömänä olleiden määrä kasvoi vuonna 2018 edellisvuodesta viidenneksellä.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoon ja Tilastokeskuksen työssäkäyntitilastoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
yliaktuaari Minna Salorinne, puh. 09 310 36412, e-mail: minna.salorinne@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Majoitus- ja ravitsemisala kohtaa Megamakoisa-tapahtumassa16.10.2019 13:00:00 EESTTiedote

Oletko majoitus- ja ravitsemisalan ammattilainen, opiskelija tai alasta vasta kiinnostunut? Megamakoisa on tapahtuma sinulle – ohjelmassa kiinnostavia puheenvuoroja ja uratarinoita, tietoa alan trendeistä ja työpaikoista, speed date -työhaastatteluja sekä neuvontaa työnhakuun, yrittämiseen ja koulutukseen. Tapahtuma järjestetään Helsingin Teurastamolla (Kellohalli, Työpajankatu 2) tiistaina 29. lokakuuta kello 11–14.

Helsingissä kokeillaan uusia keinoja työttömyyden vähentämiseksi14.10.2019 07:43:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki, Invalidiliitto sekä Uudenmaan ELY-keskus ja TE-toimisto toteuttavat yhteisen palvelukokeilun, joka alkaa marraskuussa 2019 ja kestää vuoden 2021 alkuun saakka. Palvelukokeilu on suunnattu helsinkiläisille yli 30-vuotiaille työttömille, jotka ovat palvelun alkaessa saaneet työttömyyden perusteella työmarkkinatukea yli 300 päivää. Kokeilun kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä11.10.2019 09:39:13 EESTTiedote

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme