Työterveyslaitos

Työturvallisuuden asiantuntijat huolissaan kesätyöntekijöiden perehdytyksestä

Jaa

Nuorille työntekijöille sattuu työpaikkatapaturmia eniten suhteessa tehdyn työn määrään. Työterveyslaitoksen asiantuntijat muistuttavat, että myös kesätyöntekijällä on oikeus tietää, kuinka tehdä työnsä turvallisesti niin kropan kuin mielenkin kannalta.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) ja Työterveyslaitos tiedottavat 25.5.2022

Myös vuokratyöntekijät, kesätyöntekijät sekä muut kausityöntekijät kuuluvat järjestelmällisen perehdyttämisen ja työnopastuksen piiriin. Erityisasiantuntija Elina Östring Työterveyslaitoksesta muistuttaa, että työnantajalla on kaikista työntekijöistään yleinen huolehtimisvelvoite. Se tarkoittaa, että työtehtävissä ja työpaikalla noudatetaan työturvallisuusmääräyksiä. Työnantajan tulee varmistaa, että työ ei aiheuta vaaraa tai haittaa työntekijöiden terveydelle tai turvallisuudelle.

– Työnantajilta saattaa välillä unohtua, että työntekijöiden terveydellä tarkoitetaan sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Työn opastukseen kuuluu turvallisten työtapojen lisäksi sopimattoman henkisen kuormittumisen torjunta sekä työpaikan pelisäännöistä keskustelu, esimerkiksi häirinnän torjumiseksi tai väkivallan uhan vähentämiseksi, Östring sanoo.

Perehdytystä kannattaa pyytää

Erikoistutkija Mikko Nykänen kannustaa nuoria ottamaan esille työpaikoilla, jos he eivät esimerkiksi kesätyön alussa koe saavansa riittävää perehdytystä.

– Moni nuori saattaa epäröidä kysyä neuvoja ja ohjeita työpaikalla. On tärkeää muistaa, että työnantaja on velvollinen antamaan opastusta työhön. Työpaikoilla yleensä arvostetaan, kun työntekijä osoittaa halua oppia ja varmistaa oikeat työmenetelmät, Nykänen kannustaa ja jatkaa:

– Tukea ja perehdytystä kannattaa pyytää esihenkilöltä ja työkavereilta. Työturvallisuusasioista voi keskustella myös esimerkiksi työsuojeluvaltuutetun kanssa.

Tutkimustietokin osoittaa, että nuoret henkilöt saattavat epäröidä kertoa turvallisuushuolistaan.

– Turvallisuusasioista kertomiseen vaikuttaa koettu psykologinen turvallisuus eli arvio siitä, miten asiasta kertomiseen suhtaudutaan. Siksi olisi tärkeää, että työpaikoilla kannustetaan huolien esiin nostamiseen, Nykänen sanoo.

Jos kipu ei mene levolla ohi, on syytä keskustella

Östringin mukaan erilaisia kolotuksia voi esiintyä etenkin fyysisessä työssä, kun aloittaa uusissa tehtävissä. Paljon seisomatyötä tekevällä saattaa alaselkä rasittua tai jalat kipeytyä.

– Asia kannattaa nostaa esille työpaikalle, mikäli kipu tai kolotukset eivät mene ohi levolla, vaan jatkuvat usean päivän ajan. Työpaikalla voidaan silloin tarkistaa työskentelytapoja ja onko esimerkiksi oikeanlaiset työvälineet käytössä, Östring vinkkaa ja jatkaa:

– Henkisellä puolella nuori voi oireilla myös nukkumisen kautta. On normaalia, että työt tulevat aluksi uniin ja voivat herätellä öisin. Jos uneen liittyvät ongelmat jatkuvat pitkään, tulee siihen puuttua, sillä unenpuute on merkittävä riskitekijä palautumisen ja työturvallisuuden kannalta.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto kannustaa kesätyöntekijöitä tunnistamaan myös olosuhteiden, kuten helteen, vaikutukset omaan työkuntoon. Lämpötila pitää huomioida tauotuksessa. Esimerkiksi jos lämpötila on alle 33 astetta, työtä tehdään 50 minuuttia ja tauko on 10 minuuttia. Kun lämpötila ylittää 33 astetta, työtä tehdään 45 minuuttia ja tauko on 15 minuuttia.

Kun ongelmat nostaa esille, on niihin mahdollista löytää ratkaisuja.

– Epäkohdista kertomiseen työnantajalle voi varautua etukäteen. Kuvaile, miten asia vaikuttaa työntekoosi. Jos sinulla on ehdotus, miten asia voi korjata, tuo myös se esiin, Nykänen vinkkaa.

Lisätiedot

  • erikoistutkija Mikko Nykänen, Työterveyslaitos, mikko.nykanen@ttl.fi, 043 824 1345
  • erityisasiantuntija Elina Östring, Työterveyslaitos, elina.ostring@ttl.fi, 050 564 8108
  • Terveellinen työ -viestintä ja haastattelupyynnöt: Toni Perez, puh. 0400 630 063, toni.perez@osg.fi

Ilmoittaudu webinaariin

  • Työterveyslaitos ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT järjestävät osana Euroopan työterveys- ja turvallisuusviraston Terveellinen työ 2020–22 kampanjaa webinaarin, jonka aiheena on perehdytys.
  • Sen aikana osallistujat kuulevat tutkittua tietoa nuorten tarpeista perehdytykselle.
  • Avoimeen tilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteessa: https://fi.surveymonkey.com/r/WWLPP53

Terveellinen työ 2020–2022

  • Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (EU-OSHA) tehtävänä on viestinnän keinoin edistää työturvallisuutta, työterveyttä ja tuottavuutta Euroopassa. Suomessa toimintaa koordinoi Työterveyslaitos.
  • Tämä tiedote on osa viraston Terveellinen työ 2020-2022 – Työn keventämisen keinot käyttöön -kampanjaa.
  • Tutustu aiheeseen: Terveellinen työ – ttl.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Kutsu medialle: Ajanhallintavinkit ja hengittely eivät riitä – tärkeintä on korjata työpaikkojen arki5.7.2022 11:54:05 EEST | Kutsu

Yksilön ponnistelu ei riitä, jos työ kuormittaa mieltä liikaa. Minkä pitää muuttua, jotta töissä jaksettaisiin nykyistä paremmin? Työelämän mielenterveysohjelman SuomiAreena-keskustelua voi seurata torstaina 14.7. klo 15-15.45 Porissa Kauppakeskus Puuvillassa tai striimin välityksellä. Juontajana Riku Rantala, puhujina psykologi Liisa Puskala Työterveyslaitoksesta ja hr-johtaja Salla Arvonen Visma Real Estatesta.

Ungas arbetshälsa försämrades inom servicebranscherna – det lönar sig att satsa på återhämtning och inskolning15.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Under 35-åriga arbetstagare inom servicebranscherna ansåg sin arbetshälsa vara sämre än ett år sedan, framgår det av Arbetshälsoinstitutets enkät. Både bristen på arbetskraft och coronatidens inverkan återspeglas i resultaten. Ungas erfarenheter av arbetsgemenskaper är dock positivare än äldre arbetstagares, vilket är en bra utgångspunkt för utvecklingen av arbetshälsan. Experter uppmuntrar att förbättra ledningen av arbetsförmågan, speciellt organiseringen av arbetet, det sociala stödet, återhämtningsfärdigheterna och inskolningen.

Nuorten työhyvinvointi heikentyi palvelualoilla – palautumiseen ja perehdytykseen kannattaa panostaa15.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Alle 35-vuotiaat palvelualojen työntekijät kokevat työhyvinvointinsa huonommaksi kuin vuosi sitten, kertoo Työterveyslaitoksen kyselytutkimus. Sekä työvoimapula että korona-ajan vaikutukset heijastuvat tuloksissa. Kokemukset työyhteisöistä ovat nuorilla kuitenkin myönteisempiä kuin vanhemmilla työntekijöillä, mikä on hyvä lähtökohta työhyvinvoinnin kehittämistyölle. Asiantuntijat kannustavat tekemään parannuksia työkykyjohtamiseen ja siinä erityisesti töiden organisointiin, sosiaaliseen tukeen, palautumistaitoihin ja perehdyttämiseen.

People over 50 years of age should be offered the opportunity to reduce night shifts and long hours14.6.2022 10:48:04 EEST | Press release

Finnish Institute of Occupational Health media release, 13 June 2022 For ageing employees, night work reduces sleep quality and recovering from demanding shifts takes more time. Based on new research results, the Finnish Institute of Occupational Health recommends providing employees over 50 years of age with better opportunities to reduce night shifts and long hours. Participatory working time scheduling, which provides employees with increased opportunities to influence their working hours, has proved to be an effective tool, also for supporting the well-being at work of ageing employees.

Arbetslöshet som orsak till förlorade arbetsår har ökat och sjukpensionen som orsak har minskat14.6.2022 10:39:46 EEST | Tiedote

Efter finanskrisen åren 2010–2016 förlängdes yrkeslivet för 50-åringar, men däremot inte för 30-åringar. Allt fler arbetsår går förlorade till följd av arbetslöshet som de facto är en större orsak till förlorad arbetstid än sjukpension. Granskat enligt bransch går arbetsår förlorade mest inom hotell- och restaurangbranschen, inom förvaltning och stödtjänster samt kultur och nöje. Detta visar Arbetshälsoinstitutets undersökning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme