Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopisto tuo väriä syksyyn: yli 2 500 mahdollisuutta harrastaa

Jaa

Työväenopisto tarjoaa syksyksi laajan harrastepaletin, josta löytyy kursseja moneen eri makuun. Miten olisi japanin alkeet, korsetin ompelu tai vaikkapa fanifiktion kirjoittaminen? Ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 13. elokuuta.

Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen
Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen

Helsingin työväenopiston syyslukukausi käynnistyy maanantaina syyskuun 3. päivä. Lukukauden alussa verrytellään ja vetreytetään luovaa kirjoittamista Töölönlahdella, Kalliossa ja Vallilassa. Kirjailijoiden jalanjäljissä -kävelyillä puolestaan tutustutaan eri kaupunginosissa vaikuttaviin kirjailijoihin, kuten Anja Snellmaniin, Mikko Rimmiseen ja Ilpo Tiihoseen sekä keskustellaan heidän tuotannosta ja kirjoitetaan.

Kieltenopiskelijat pääsevät syyskuun alussa tutustumaan Vietnamin matkailualkeet -kurssilla kielen lisäksi Vietnamin kulttuuriin ja maan tärkeimpiin matkailukohteisiin. Espanjan alkeita voi opiskella rauhalliseen tahtiin alle 3-vuotias taapero tai vaikkapa vauva matkassa.

Mobiiliorkestereita ja metafyysiikkaa

Tänä syksynä musiikinopetuksessa laitetaan perinteisten soitinten lisäksi myös mobiiliorkesterit soimaan ja opitaan tekemään musiikkia iPadia hyödyntäen. Suosittu Rytmejä ja riimejä -kurssi saa jatkoa ja räppäämme Mika ”Haamu” Kurvisen seurassa.

Kuvataiteen kursseilla tutustutaan muun muassa graffititaiteeseen, taideterapiaan ja action painting -toimintamaalaukseen. Kotitalouskursseilla puolestaan tutuiksi tulevat niin kalankäsittely, hyönteisruoka, FODMAP-ruoka kuin tonton-herkut.

Yli 2 500 kurssin lisäksi työväenopistossa järjestetään toista sataa yleisölle avointa ja maksutonta luentoa ja luentosarjaa. Luennoilla kuullaan muun muassa sähköpyöristä, oppimisvaikeuksista, suomalaisen designin huippunimistä, kestävästä ruokakulttuurista ja metafysiikan ydinkysymyksistä.

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan:

• klo 11 alkaen ilmonet.fi

• klo 11–16 palvelupisteissä

• klo 11–16 puhelimitse 09 310 88610

Maanantai 13.8.

• Kuvataide
• Tietotekniikka
• Media 

Tiistai 14.8.

• Hyvinvointi, terveys ja liikunta

Keskiviikko 15.8.

• Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri
• Kotitalous 

Torstai 16.8.

• Käsityö
• Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli
• Musiikki
• Luonto, ympäristö ja merenkulku 

Perjantai 17.8.

• Kielet
• S2

Työväenopiston uudistettu opinto-opas on jaossa opiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa. Oppaaseen on koottu nostoja ja esimerkkejä ainealojen tarjonnasta. Koko tarjonta – kurssit, luennot sekä tapahtumat – löytyy ilmonet.fi-palvelusta.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Kuvat

Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen
Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme