Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopisto tuo väriä syksyyn: yli 2 500 mahdollisuutta harrastaa

Jaa

Työväenopisto tarjoaa syksyksi laajan harrastepaletin, josta löytyy kursseja moneen eri makuun. Miten olisi japanin alkeet, korsetin ompelu tai vaikkapa fanifiktion kirjoittaminen? Ilmoittautuminen kursseille alkaa maanantaina 13. elokuuta.

Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen
Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen

Helsingin työväenopiston syyslukukausi käynnistyy maanantaina syyskuun 3. päivä. Lukukauden alussa verrytellään ja vetreytetään luovaa kirjoittamista Töölönlahdella, Kalliossa ja Vallilassa. Kirjailijoiden jalanjäljissä -kävelyillä puolestaan tutustutaan eri kaupunginosissa vaikuttaviin kirjailijoihin, kuten Anja Snellmaniin, Mikko Rimmiseen ja Ilpo Tiihoseen sekä keskustellaan heidän tuotannosta ja kirjoitetaan.

Kieltenopiskelijat pääsevät syyskuun alussa tutustumaan Vietnamin matkailualkeet -kurssilla kielen lisäksi Vietnamin kulttuuriin ja maan tärkeimpiin matkailukohteisiin. Espanjan alkeita voi opiskella rauhalliseen tahtiin alle 3-vuotias taapero tai vaikkapa vauva matkassa.

Mobiiliorkestereita ja metafyysiikkaa

Tänä syksynä musiikinopetuksessa laitetaan perinteisten soitinten lisäksi myös mobiiliorkesterit soimaan ja opitaan tekemään musiikkia iPadia hyödyntäen. Suosittu Rytmejä ja riimejä -kurssi saa jatkoa ja räppäämme Mika ”Haamu” Kurvisen seurassa.

Kuvataiteen kursseilla tutustutaan muun muassa graffititaiteeseen, taideterapiaan ja action painting -toimintamaalaukseen. Kotitalouskursseilla puolestaan tutuiksi tulevat niin kalankäsittely, hyönteisruoka, FODMAP-ruoka kuin tonton-herkut.

Yli 2 500 kurssin lisäksi työväenopistossa järjestetään toista sataa yleisölle avointa ja maksutonta luentoa ja luentosarjaa. Luennoilla kuullaan muun muassa sähköpyöristä, oppimisvaikeuksista, suomalaisen designin huippunimistä, kestävästä ruokakulttuurista ja metafysiikan ydinkysymyksistä.

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan:

• klo 11 alkaen ilmonet.fi

• klo 11–16 palvelupisteissä

• klo 11–16 puhelimitse 09 310 88610

Maanantai 13.8.

• Kuvataide
• Tietotekniikka
• Media 

Tiistai 14.8.

• Hyvinvointi, terveys ja liikunta

Keskiviikko 15.8.

• Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri
• Kotitalous 

Torstai 16.8.

• Käsityö
• Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli
• Musiikki
• Luonto, ympäristö ja merenkulku 

Perjantai 17.8.

• Kielet
• S2

Työväenopiston uudistettu opinto-opas on jaossa opiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa. Oppaaseen on koottu nostoja ja esimerkkejä ainealojen tarjonnasta. Koko tarjonta – kurssit, luennot sekä tapahtumat – löytyy ilmonet.fi-palvelusta.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Kuvat

Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen
Työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 13.8. alkaen. Kuva: Mika Ruusunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Utvecklingsprojektet för enkäter om inomhusluften bland eleverna är slutförd - Eleverna bidrog med omfattande information om kvaliteten på inomhusluften i Helsingfors skolor9.10.2018 15:44Tiedote

I februari och mars utreddes elevernas upplevelser av inomhusluftens kvalitet i de finskspråkiga grundskolorna i östra och sydöstra Helsingfors samt i alla stadens svenskspråkiga grundskolor. Totalt omkring 16 000 elever nåddes av enkäten. Utredningen är den sista delen i ett samarbetsprojekt mellan Institutet för hälsa och välfärd och Helsingfors universitet, som inleddes år 2016. Enkäter har nu genomförts i alla finsk- och svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors.

Oppilaiden sisäilmakyselyn kehittämishanke päättyi - Helsingin koulujen sisäilman laadusta saatiin kattavasti tietoa oppilailta9.10.2018 15:39Tiedote

Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen suomenkielisissä peruskouluissa sekä kaikissa Helsingin kaupungin ruotsinkielisissä peruskouluissa selvitettiin helmi-maaliskuussa oppilaiden kokemuksia sisäilman laadusta. Kyselyn piirissä oli nyt kaikkiaan noin 16 000 oppilasta. Selvitys on viimeinen osa Helsingin kaupungin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteistyöhanketta, joka käynnistyi vuonna 2016. Kyselyt on nyt tehty kaikissa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme