Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopiston kevät tuo väriä elämään – ilmoittautuminen alkaa 28. marraskuuta

Jaa

Helsingin työväenopiston uutuutena voit keväällä opiskella tieteissarjasta tuttua klingonin kieltä sekä suorittaa tekoälyn perusteet -opintokokonaisuuden. Kursseille ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastettuna marraskuun 28.–30. päivä.

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.
Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.

Nyt on se aika, kun kannattaa hetkeksi pysähtyä suunnittelemaan kevättä. Työväenopiston laajassa tarjonnassa on jälleen yli 2 300 kurssia ja luentoa – mukana sekä klassikkoja että uutuuksia.

Keväällä voit tutustua Star Trek -tieteissarjan avaruusolentojen kieleen. Klingon on sarjaa varten kehitetty kieli, joka on vuosikymmenien saatossa kehittynyt erikoiseksi ja puhujakunnaltaan kunnioitettavan kokoiseksi keinotekoiseksi kieleksi. Klingon yllättää erikoisella kieliopillaan ja lausumisellaan. Kurssilla opitaan kielen alkeet ja tutustutaan klingonien kulttuuriin.

Mitä on tekoäly? Se selviää Elements of AI: tekoälyn perusteet -opintokokonaisuuden aikana. Kokonaisuus koostuu kuudesta maksuttomasta kurssimuotoisesta luennosta. Aiheina ovat ongelmanratkaisu tekoälyn avulla, tekoälyn käytännön sovellukset, koneoppiminen, neuroverkot sekä tekoälyn yhteiskunnalliset vaikutukset.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta chileläisten pakolaisten saapumisesta Suomeen. Tammikuussa alkavalla elämäkertakirjoittamisen kurssilla muistellaan ja kirjoitetaan omia sekä läheisten kokemuksia pakolaisuudesta ja elämästä Chilessä ja Suomessa. Teksteistä muodostuu kokoelma, joka julkaistaan syksyllä 2023 osana laajempaa 50 vuotta chileläisiä Suomessa -tapahtumakokonaisuutta.

Ilmoittautuminen alkaa 28.–30. marraskuuta

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti 28.–30. marraskuuta klo 10. Ilmoittautua voi osoitteessa ilmonet.fi, puhelimitse 09 310 88610 sekä opiston asiakaspalvelupisteissä Opistotalossa (Helsinginkatu 26), Stoassa (Turunlinnantie 1), Malmitalossa (Ala-Malmin tori 1) sekä Maunula-talossa (Metsäpurontie 4).

Poimintoja keväältä -esite on jaossa työväenopiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa viikolla 47. Koko tarjonta löytyy osoitteesta ilmonet.fi.

Lisätiedot

 

Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat

Ilmoittautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.
Helsingin työväenopiston kursseille ilmoittaudutaan 28.11.2022 lähtien.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors stad delade ut gratis menstruationsprodukter på hösten 2022 – erfarenheterna var goda18.1.2023 15:24:24 EET | Tiedote

Helsingfors stad genomförde ett tre månader långt pilotförsök med utdelning av gratis menstruationsprodukter i fyra stadsdrivna läroanstalter, det vill säga i den finska grundskolan Hiidenkiven peruskoulu (årskurserna 6–9), det finska gymnasiet Sibelius-lukio, Tölö gymnasium och det finska yrkesinstitutet Stadin ammattiopistos enhet vid Filpusvägen. Försöket gick under namnet ”Gratis mens”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme