Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopiston luennot värittävät arkea

Jaa

Helsingin työväenopistossa alkaa elokuun viimeisinä päivinä jälleen valtava määrä mielenkiintoisia luentoja. Tutustu Kauko Röyhkään kirjailijana, verkkopelien viimeisimpiin trendeihin – tai vaikkapa kävellen Kallion arkkitehtuuriin.

Muusikko Kauko Röyhkä kertoo uudesta dekkaristaan Stoan kirjailijaillassa 6. syyskuuta. Kuva: Juha Janhonen
Muusikko Kauko Röyhkä kertoo uudesta dekkaristaan Stoan kirjailijaillassa 6. syyskuuta. Kuva: Juha Janhonen

Helsingin työväenopiston maksuttomat, kaikille avoimet luennot starttaavat elokuun 30. päivä, kun Kanneltalon kirjailijavieraaksi tulee kirjailija Antti Tuomainen. Syksyn mittaan taloon saapuvat vieraiksi myös kirjailijat Saara Turunen, Hannu-Pekka Björkman sekä Nina Honkanen.

Stoassa syksyn ensimmäisenä kirjailijavieraana kuullaan 6. syyskuuta kirjailija, muusikko Kauko Röyhkää. Röyhkä kertoo ja keskustelee tänä vuonna julkaistusta dekkaristaan Liian lempeä mies. Lokakuun vieraana on kirjailija Koko Hubara sekä marraskuussa kirjailija, muusikko Pelle Miljoona

Naapureita ja kotikulmia

Naapurimme Venäjä -sarja käynnistyy 8. syyskuuta professori Markku Kangaspuron luennolla Venäjä autoritaarisesti johdettuna maana – peilaus historiaan. Vaihtuvat asiantuntijat käsittelevät sarjassa muun muassa Venäjän mediaa ja isänmaallisuutta, sisäpolitiikkaa sekä nationalismia.

Kallion kaupunginosa avautuu uudesta vinkkelistä, kun luennot viedään kaduille ja puistoihin. Kalliota ristiin rastiin -luento elokuun viimeisenä päivänä alkaa työväenalueen syntysijoilta Siltasaaresta. Opistotalolle päättyvällä kierroksella kuullaan Kallion kulttuurista sekä arkkitehtuurista. Alueeseen voi tutustua myös englanninkielisellä Walk through Kallio´s History -luennolla syyskuun 18. päivä. 

Verkkotrendejä

Tubekulttuuri tutuksi -luennolla 6. syyskuuta poraudutaan tubettamiseen lapsi–vanhempi-näkökulmasta. Mikä tubekulttuurissa vetää lapsia ja nuoria puoleensa? Entä mikä tekee tubettajista niin vaikutusvaltaisia idoleita?

Verkkopelien viimeisimmät trendit -sarjassa luodaan silmäys verkossa pelattaviin ilmaispeleihin demonstraatioiden kautta ja käydään läpi pelien viimeisimpiä trendejä. Viiden kerran sarja alkaa 13. syyskuuta. 

Seuraa luentotarjontaa

Tämän hetken tietojen mukaan enemmistö luennoista voidaan pitää ennakkoon sovituissa toimipisteissä kokoontumisrajoitusten sallimissa puitteissa.

Osa luennoista välitetään opiston YouTube-kanavan kautta, osa luennoitsijoiden omilla yhteyksillä verkossa. Linkit löytyvät ilmonet.fi-palvelusta kurssikuvauksen yhteydestä viimeistään noin tuntia ennen luennon alkua.

Luentojen toteutustavat kannattaa tarkistaa aina ennakkoon, sillä muutoksia voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla. Kaikki luennot ovat maksuttomia

Ajantasaiset luentotiedot

ilmonet.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Muusikko Kauko Röyhkä kertoo uudesta dekkaristaan Stoan kirjailijaillassa 6. syyskuuta. Kuva: Juha Janhonen
Muusikko Kauko Röyhkä kertoo uudesta dekkaristaan Stoan kirjailijaillassa 6. syyskuuta. Kuva: Juha Janhonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja vs. Satu Järvenkallas. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 21.9.202117.9.2021 08:29:49 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 21. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunta jatkaa vuoden 2022 talousarvioehdotuksen sekä vuosien 2022-2024 taloussuunnitelmaehdotuksen käsittelyä. Lisäksi esityslistalla on muun muassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen hankesuunnitelma. Osoitteeseen Holkkitie 5 tuleva uudisrakennus toteutetaan elinkaarihankkeena. Tilat suunnitellaan noin 3000 opiskelijalle. Tilat on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuuhun 2026 mennessä. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.9.202110.9.2021 08:55:01 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 14. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan esityslistalla on muun muassa kasvatus- ja koulutuslautakunnan talousarvioehdotus 2022 ja taloussuunnitelmaehdotus 2022-2024. Vuoden 2022 talousarvioehdotuksessa ja taloussuunnitelmaehdotuksessa vuosille 2022-2024 varaudutaan turvaamaan laadukkaat varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut toimialan nopeasti kasvavalle asiakasmäärälle. Vuoden 2022 painotuksia ovat oppimisvajeen korjaaminen, oppijoiden hyvinvoinnin vahvistaminen, oppimiserojen kaventaminen, kestävä kasvatus ja koulutus, oppivelvollisuuden laajentuminen sekä henkilöstön hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan menoja kasvattavat edellä mainittu asiakasmäärän kasvu, lakisääteisten palvelujen turvaaminen varhaiskasvatuksessa, hintatason ja vuokrien nousu, oppivelvollisuuden laajeneminen sekä kaupungin dig

I fortsättningen sker ansökan om och beviljandet av en plats inom småbarnspedagogiken centraliserat i Helsingfors2.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

Handläggningen av ansökningar om plats inom småbarnspedagogiken och beslutsfattandet övergår från och med oktober till servicehandledare vid enheten för småbarnspedagogikens och förskoleundervisningens servicehandledning. Samtidigt tas e-tjänsten Asti i bruk för ansökningar om platser inom den finskspråkiga småbarnspedagogiken. Hittills har daghemsföreståndare, familjedagvårdsledare och ledande lekparkshandledare behandlat och fattat beslut om ansökningar till småbarnspedagogiken.

Varhaiskasvatuspaikka haetaan ja myönnetään Helsingissä jatkossa yhdestä paikasta2.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

Varhaiskasvatuksen hakemusten käsittely ja päätösten teko siirtyvät varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palveluohjausyksikön palveluohjaajien tehtäviksi lokakuusta alkaen. Samanaikaisesti otetaan käyttöön Asti-asiointipalvelu, kun varhaiskasvatuspaikkaa haetaan suomenkielisestä varhaiskasvatuksesta. Tähän saakka päiväkodinjohtajat, perhepäivähoidon ohjaajat ja johtavat leikkipuisto-ohjaajat ovat käsitelleet varhaiskasvatushakemukset ja tehneet päätökset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme