Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopiston syksyn tarjonta julki: oppimisympäristöinä luonto, luokka ja verkko

Jaa

Helsingin työväenopiston syksy tarjoaa kaupunkilaisille yli 2 600 mahdollisuutta kehittää itseään. Verkko-opetuksen määrää on lisätty entisestään. Ilmoittautuminen kursseille alkaa tuttuun tapaan porrastetusti elokuun 10. päivä.

Kuva: Mika Ruusunen
Kuva: Mika Ruusunen

Helsingin työväenopiston syyskauden tarjonnassa on yli 2 600 kurssia sekä satoja maksuttomia luentoja. Aiemmista vuosista poiketen opetus alkaa jo elokuun loppupuoliskolla. Verkko-opetuksen määrää on lisätty entisestään.

Osa kursseista toteutetaan yhdistämällä lähi- ja verkko-opetusta. Opistossa on myös varauduttu siirtämään lähiopetus nopealla aikataululla verkkoon, mikäli syksy tuo tullessaan uusia rajoitteita kokoontumisiin.

Luovuutta luonnosta, työskentelyä verstailla ja kotioloissa

Kotimaisen ruokakulttuurin kursseilla valmistetaan ilmastoystävällisiä kasvisruokia, tutustutaan kauran monipuoliseen käyttöön ja loihditaan omat silakkamarkkinat.

Teknisen työn harrastajat pääsevät verhoilemaan vintage-huonekaluja sekä kunnostamaan vanhoja ikkunoita. Myös kaupunkilaisten omaehtoiseen tuunailuun tarkoitettujen OmaStadi-verstaiden varaukset käynnistyvät elokuussa.

Sanataiteellisella aamukävelyllä liikutaan luovasti ja kirjoitetaan ympäristön innoittamilla mielikuvilla. Joogakurssille voi osallistua verkon välityksellä omasta olohuoneesta käsin.

Musiikkivideon tekoa oppii verkossa: kurssilla käsikirjoitetaan, kuvataan ja editoidaan sekä lopuksi tuotetaan oma video. Myös musiikin äänitystä ja miksausta opiskellaan verkon kautta.

Pienten lasten vanhemmat voivat lapsineen entistä helpommin osallistua muskareihin, kun perinteisten ryhmien rinnalla on valittavana myös kotimuskareita verkko-opetuksena.

Kursseja sekä luentotarjontaa voi selailla osoitteessa ilmonet.fi.

Ilmoittautuminen käynnistyy elokuussa

Ilmoittautuminen alkaa elokuun 10.–12. päivä porrastetusti klo 10 osoitteessa ilmonet.fi ja jatkuu koko lukukauden.

Ilmoittautumispäivänä voi ilmoittautua klo 10–16 myös puhelimitse 09 310 88610 sekä palvelupisteissä:

• Malmitalo – Ala-Malmin tori 1 B

• Maunula-talo – Metsäpurontie 4, 3. krs

• Opistotalo – Helsinginkatu 26, 2. krs

• Stoa – Turunlinnantie 1

Opiston asiakaspalvelu palvelee elokuun alusta maanantaista torstaihin klo 10–16.

Painettu opinto-opas julkaistaan elokuun alussa, ja se on noudettavissa opiston toimipisteiden lisäksi Helsingin kirjastoista.

Lisätiedot:

Asiakaspalvelu

puh. 09 310 88610

hel.fi/tyovaenopisto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Kuvat

Kuva: Mika Ruusunen
Kuva: Mika Ruusunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme