Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopistossa jälleen yli 2 500 kurssia – innostu ja inspiroidu

Jaa

Helsingin työväenopisto tarjoaa syksyksi laajan harrastepaletin, josta löytyy kursseja jokaiselle. Miten olisi hindin kieli, ukulelen soitto, retkeilyn alkeet tai vaikkapa sanataiteellinen aamukävely? Ilmoittautuminen kursseille käynnistyy maanantaina 12.8.

Kuva: Mika Ruusunen
Kuva: Mika Ruusunen

Yli 2 500 kurssin lisäksi työväenopistossa järjestetään syyskaudella toista sataa yleisölle avointa ja maksutonta luentoa ja luentosarjaa. Tänä syksynä luennoilla tutustutaan muun muassa karjalaisten historiaan, arkeologiaan, mediakritiikkiin ja medialukutaitoon, Kuun kulttuurihistoriaan sekä ruoan tulevaisuuteen.

Vuoden ilmiö työväenopistossa on Eurooppa. Tällä opisto haluaa nostaa esiin eurovaalivuotta, Suomen EU-puheenjohtajuutta sekä ylipäänsä yhteistä eurooppalaisuuttamme. Teema näkyy opetuksessa historiasta ja kuvataiteista aina musiikkiin ja ruokakulttuuriin.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ainealoittain porrastetusti ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan:

• klo 9 alkaen ilmonet.fi

• klo 9–16 palvelupisteissä

• klo 9–16 puhelimitse 09 310 88610

Maanantai 12.8.

• Kuvataide

• Media

• Tietotekniikka

• Liikunta

• Hyvinvointi ja terveys

Tiistai 13.8.

• Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri

• Kotitalous

• Käsityö

• Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli

• Musiikki

• Luonto, ympäristö ja merenkulku

Keskiviikko 14.8.

• Kielet

• Suomi 2

Työväenopiston opinto-opas on jaossa opiston toimipisteissä ja Helsingin kirjastoissa. Oppaaseen on koottu koko syksyn tarjonta: kurssit, luennot ja tapahtumat. Lisätietoa kaikista kursseista saat ilmonet.fi-palvelusta.

Pop-up-neuvontaa Oodissa

Tule tapaamaan meitä keskustakirjasto Oodin aulaan ma–ke 12.–14.8. klo 10–18. Suunnittelijaopettajat ovat paikalla kertomassa syksyn tarjonnasta ja voit samalla ilmoittautua kursseille. Oodi, Töölönlahdenkatu 4.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aune Hulkkonen
viestintäsuunnittelija
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Mika Ruusunen
Kuva: Mika Ruusunen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme