Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopistossa räpätään, tutustutaan Vietnamiin ja kuljetaan kirjailijoiden jalanjäljissä

Jaa

Helsingin työväenopiston syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa elokuun 13. päivä. Elokuun ilmoittautumisten jälkeen kursseja julkaistaan ja niille ilmoittaudutaan nonstop-tyyliin läpi lukuvuoden. Valtaosa syksyn tarjonnasta julkistetaan 11. kesäkuuta ilmonet.fi-palvelussa.

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan:

• klo 11 alkaen ilmonet.fi

• klo 11–16 palvelupisteissä

• klo 11–16 puhelimitse 09 310 88610

Ma 13.8.

• Kuvataide
• Tietotekniikka
• Media

Ti 14.8.

• Hyvinvointi, terveys ja liikunta

Ke 15.8.

• Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri
• Kotitalous

To 16.8.

• Käsityö
• Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli
• Musiikki
• Luonto, ympäristö ja merenkulku

Pe 17.8.
• Kielet
• S2

Ennakkoilmoittautuminen syksyn kursseille

Ennakkoilmoittautumisoikeus on sellaisilla kursseilla, jotka jatkuvat sisällöllisesti syyslukukaudella (muun muassa kielten peruskurssit). Opiskelijoille, joilla on ennakkoilmoittautumisoikeus, lähetetään kesäkuun alussa tieto asiasta.

Ennakkoilmoittautuminen alkaa maanantaina 11. kesäkuuta ja päättyy torstaina elokuun toinen päivä. Ennakkoilmoittautuminen tehdään normaaliin tapaan verkon kautta osoitteessa ilmonet.fi. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan myös toimistoissa ja puhelimitse toimistojen aukioloaikoina.

Uutta tarjontaa julkaistaan verkossa

Työväenopisto uudistaa toimintaansa ja luopuu perinteisestä koko lukukauden tarjonnan sisältävästä painetusta opinto-ohjelmasta. Jatkossa julkaisemme kausiesitteen, johon on koottu nostoja ja esimerkkejä eri ainealojen tarjonnasta. Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat löytyvät ilmonet.fi-palvelusta.

Mobiiliorkestereista pihaleikkeihin

Syyslukukausi alkaa maanantaina syyskuun 3. päivä. Lukukauden alussa verrytellään ja vetreytetään luovaa kirjoittamista aamukävelyillä Töölönlahdella, Kalliossa ja Vallilassa.

Kirjailijoiden jalanjäljissä -kävelyillä tutustutaan eri kaupunginosissa vaikuttaviin kirjailijoihin, keskustellaan heidän tuotannosta ja kirjoitetaan. Kierrokset vievät muun muassa Anja Snellmanin, Mikko Rimmisen, Ilpo Tiihosen, Aleksis Kiven, Maria Jotunin ja Mika Waltarin jalanjäljille. Historiallisella kävelykierroksella puolestaan kerrotaan vuoden 1918 sisällissodan tapahtumista Kalliossa.

Kieltenopiskelijat pääsevät syyskuun alussa tutustumaan Vietnamin matkailualkeet -kurssilla kielen lisäksi Vietnamin kulttuuriin ja maan tärkeimpiin matkailukohteisiin. Espanjan alkeita voi opiskella rauhalliseen tahtiin alle 3-vuotias taapero tai vaikkapa vauva matkassa.

Musiikin kurssilla laitetaan mobiiliorkesterit soimaan ja opitaan tekemään musiikkia iPadia hyödyntäen. Suosittu Rytmejä ja riimejä -kurssi saa jatkoa ja räppäämme Mika ”Haamu” Kurvisen seurassa.

Street Art -kurssilla sukelletaan katu- ja graffititaiteeseen, jota tarkastellaan yhteiskunnallisena ja taiteellisena ilmiönä. Kurssi sisältää luentoja, keskusteluja ja monipuolisia tehtäviä.

Syksyllä tehdään yhteistyötä myös uusien kumppaneiden kanssa. Pihaleikkejä Laajasalossa -kurssi toteutetaan Helsingin kaupungin asuntojen Heka Oy:n vuokralaistoimikunnan kanssa. Luvassa on liikunnallisia pihaleikkejä, kuten kirkonrottaa ja kymmenen tikkua laudalla. Kurssille ilmoittautunut aikuinen voi ottaa mukaansa kaksi leikki-ikäistä lasta.

Lisätiedot:

Aune Hulkkonen
viestintävastaava
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme