Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Työväenopistossa räpätään, tutustutaan Vietnamiin ja kuljetaan kirjailijoiden jalanjäljissä

Jaa

Helsingin työväenopiston syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa elokuun 13. päivä. Elokuun ilmoittautumisten jälkeen kursseja julkaistaan ja niille ilmoittaudutaan nonstop-tyyliin läpi lukuvuoden. Valtaosa syksyn tarjonnasta julkistetaan 11. kesäkuuta ilmonet.fi-palvelussa.

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Ilmoittautuminen alkaa ainealoittain porrastetusti ja jatkuu sen jälkeen koko lukuvuoden ajan:

• klo 11 alkaen ilmonet.fi

• klo 11–16 palvelupisteissä

• klo 11–16 puhelimitse 09 310 88610

Ma 13.8.

• Kuvataide
• Tietotekniikka
• Media

Ti 14.8.

• Hyvinvointi, terveys ja liikunta

Ke 15.8.

• Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri
• Kotitalous

To 16.8.

• Käsityö
• Kirjallisuus, teatteri ja äidinkieli
• Musiikki
• Luonto, ympäristö ja merenkulku

Pe 17.8.
• Kielet
• S2

Ennakkoilmoittautuminen syksyn kursseille

Ennakkoilmoittautumisoikeus on sellaisilla kursseilla, jotka jatkuvat sisällöllisesti syyslukukaudella (muun muassa kielten peruskurssit). Opiskelijoille, joilla on ennakkoilmoittautumisoikeus, lähetetään kesäkuun alussa tieto asiasta.

Ennakkoilmoittautuminen alkaa maanantaina 11. kesäkuuta ja päättyy torstaina elokuun toinen päivä. Ennakkoilmoittautuminen tehdään normaaliin tapaan verkon kautta osoitteessa ilmonet.fi. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan myös toimistoissa ja puhelimitse toimistojen aukioloaikoina.

Uutta tarjontaa julkaistaan verkossa

Työväenopisto uudistaa toimintaansa ja luopuu perinteisestä koko lukukauden tarjonnan sisältävästä painetusta opinto-ohjelmasta. Jatkossa julkaisemme kausiesitteen, johon on koottu nostoja ja esimerkkejä eri ainealojen tarjonnasta. Kaikki kurssit, luennot ja tapahtumat löytyvät ilmonet.fi-palvelusta.

Mobiiliorkestereista pihaleikkeihin

Syyslukukausi alkaa maanantaina syyskuun 3. päivä. Lukukauden alussa verrytellään ja vetreytetään luovaa kirjoittamista aamukävelyillä Töölönlahdella, Kalliossa ja Vallilassa.

Kirjailijoiden jalanjäljissä -kävelyillä tutustutaan eri kaupunginosissa vaikuttaviin kirjailijoihin, keskustellaan heidän tuotannosta ja kirjoitetaan. Kierrokset vievät muun muassa Anja Snellmanin, Mikko Rimmisen, Ilpo Tiihosen, Aleksis Kiven, Maria Jotunin ja Mika Waltarin jalanjäljille. Historiallisella kävelykierroksella puolestaan kerrotaan vuoden 1918 sisällissodan tapahtumista Kalliossa.

Kieltenopiskelijat pääsevät syyskuun alussa tutustumaan Vietnamin matkailualkeet -kurssilla kielen lisäksi Vietnamin kulttuuriin ja maan tärkeimpiin matkailukohteisiin. Espanjan alkeita voi opiskella rauhalliseen tahtiin alle 3-vuotias taapero tai vaikkapa vauva matkassa.

Musiikin kurssilla laitetaan mobiiliorkesterit soimaan ja opitaan tekemään musiikkia iPadia hyödyntäen. Suosittu Rytmejä ja riimejä -kurssi saa jatkoa ja räppäämme Mika ”Haamu” Kurvisen seurassa.

Street Art -kurssilla sukelletaan katu- ja graffititaiteeseen, jota tarkastellaan yhteiskunnallisena ja taiteellisena ilmiönä. Kurssi sisältää luentoja, keskusteluja ja monipuolisia tehtäviä.

Syksyllä tehdään yhteistyötä myös uusien kumppaneiden kanssa. Pihaleikkejä Laajasalossa -kurssi toteutetaan Helsingin kaupungin asuntojen Heka Oy:n vuokralaistoimikunnan kanssa. Luvassa on liikunnallisia pihaleikkejä, kuten kirkonrottaa ja kymmenen tikkua laudalla. Kurssille ilmoittautunut aikuinen voi ottaa mukaansa kaksi leikki-ikäistä lasta.

Lisätiedot:

Aune Hulkkonen
viestintävastaava
aune.hulkkonen@hel.fi
puh. 09 310 88674

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 14.5. kokouksesta10.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 14.5.2019. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on mm. Jaostolle esitetään, että Lauttasaaren toisen suomenkielisen ala-asteen koulun toimipaikka tulee sijaitsemaan osoitteessa Vattuniemenkuja 4, 00210 Helsinki. Uuteen kouluun tulee noin 650 oppilaspaikkaa. Rakennus valmistuu tammikuussa 2020, ja uuden koulun toiminta käynnistyy 1.8.2020. Uuden rakennuksen myötä Lauttasaaressa tulee toimimaan yhden noin 1000 oppilaan koulun sijasta kaksi suomenkielistä ala-asteen koulua. Uusi koulu tukee Lauttasaaren koulupalvelujen saatavuutta ja lähikouluperiaatetta. https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunnan_suomenkielinen_ja/Suomi/Esitys/2019/Kasko_2019-05-14_Skju_3_El/938AE5CF-F11A-CB1D-B542-6A9C32A00002/Lauttasaaressa_182020_aloittavan_uuden_suomenkieli.pdf Koko esitys Jaosto päättänee muuttaa Lauttas

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.5.20193.5.2019 12:23:59 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 7. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Muun muassa seuraavat asiat ovat esityslistalla: Vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste Lautakunnalle esitetään tiedoksi vuoden 2019 talousarvion ensimmäinen toteutumisennuste. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla arvioidaan, että tuloja kertyy noin 4,8 miljoonaa euroa eli 8,4% enemmän kuin talousarviossa. Lisätulot kertyvät kaupungin saamista valtionavustuksista, muusta ulkopuolisesta rahoituksesta sekä kasvaneista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Menoja ennakoidaan kertyvän 6,6 miljoonaa euroa eli 0,6% yli talousarvion. Menoylitys johtuu kaupungin saamista valtionavustuksista sekä muusta ulkopuolisesta rahoituksesta, joita ei ole pystytty huomioimaan talousarviossa. Ulkopuolisesta rahoituksesta johtuvan ylityspaineen arvioidaan olevan 8,6 miljoonaa euroa. Lisäksi ylityspainetta syntyy tehtäväk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme