Satakunnan ELY-keskus

Työvoimakoulutus vaikuttavinta Satakunnassa alkuvuonna 2021

Jaa

Alkuvuonna 2021 järjestetty ammatillinen työvoimakoulutus on ollut vaikuttavinta Satakunnassa. Ammatillisen työvoimakoulutuksen on elokuun lopussa päättänyt jo yli 1300 asiakasta, joista työttömänä koulutuksen jälkeen on ollut vain kolmannes (32,9 %) kaikista koulutuksen suorittaneista. Koko maan keskiarvo on yli kymmenen prosenttiyksikköä heikompi (43,7 %).

Työvoimakoulutuksen vaikuttavuus on parantunut osaavan työvoiman kysynnän kasvaessa ja työpaikkojen tarjonnan lisääntyessä. Ammatillinen työvoimakoulutus on hyvä työllistymisen tuki TE-toimiston asiakkaalle, sillä se on suunnattu aloille, joilla on todennetusti työvoiman tarvetta.

Työvoimakoulutuksen tarjonta on monipuolista ja sitä on tarjolla eripuolilla Satakuntaa. Työvoimakoulutuksen kautta voi lisätä ammatillista osaamista ja suorittaa eripituisia työllistymistä edistäviä koulutuksia päivän kestävistä korttikoulutuksista noin kaksi vuotta kestävään lähihoitajan koulutukseen. Osa koulutuksista on suunnattu tietyille työnhakija-asiakasryhmille, kuten nuorille, maahanmuuttajille tai korkeakoulutetuille.

Tarjolla on myös työnantajien kanssa toteutettavaa RekryKoulutusta, jonka kustannuksista työnantaja maksaa osan. RekryKoulutuksen tavoitteena on työllistyminen koulutuksen jälkeen ko. työnantajan palvelukseen.

Koko Satakunnan työvoimakoulutuksen tarjonta on näkyvillä ja haettavissa osoitteessa www.te-palvelut.fi > "Haussa olevat työvoimakoulutukset". Työvoimakoulutuksen hakusivuilla kannattaa käydä säännöllisesti, sillä etenkin RekryKoulutusten hakuaika voi olla lyhyt.

Liitteenä on graafi työttömänä työnhakijana olleiden osuudesta (%) kolme kuukautta koulutuksen päättymisen jälkeen ELY-keskuksittain.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Maija Saari, maija.saari@ely-keskus.fi, puh. 0295 022 116

Koulutusasiantuntija Juha-Pekka Kallioniemi, juha-pekka.kallioniemi@ely-keskus.fi, puh. 0295 022 121

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme