Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ugnsholmens pontonbro för fotgängare läggs igen på plats den 15 november

Dela

Pontonbron för fotgängare från Brunnsparken till Ugnsholmen läggs på plats måndagen den 15 november. Pontonbron kan användas av fotgängare till och med den 15 april 2022.

Ugnsholmens pontonbro för fotgängare läggs igen på plats den 15 november
Ugnsholmens pontonbro för fotgängare läggs igen på plats den 15 november

Fotgängare har snart en direkt rutt till Ugnsholmen utanför Brunnsparken när den traditionella pontonbron läggs på plats mellan Havshamnen och Norra Ugnsholmen. Gångbron möjliggör rekreationsanvändning av Ugnsholmen även under vintersäsongen och avskär småbåtsleden mellan holmen och stranden.

Ugnsholmen på cirka tre hektar utanför Brunnsparken består av en holme i söder och en annan i norr som förenats. Det är också enkelt att gå till Skifferholmen som ligger bredvid längs en bro, vilket utvidgar rekreationsanvändningen av Brunnsparken, Eirastranden och Havshamnen som är populära bland stadsborna. Ugnsholmen är en traditionell rekreationsplats för Helsingforsbor eftersom det redan på 1800-talet fanns ett populärt havsbad på holmen. Holmen har en unik historia eftersom ett oljekokeri och en målarfärgsfabrik har också funnits där förr och till och med likkistor har tillverkats på holmen.

För tillfället fungerar den privata beställningsrestaurangen Uunisaari på holmen. Den upprätthåller även beställningsbastur med ugnar som värms upp med naturgas.

Kontakter

Tilläggsinformation fås av:

Bilder

Ugnsholmens pontonbro för fotgängare läggs igen på plats den 15 november
Ugnsholmens pontonbro för fotgängare läggs igen på plats den 15 november
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Den anrika Georgsgatans simhall renoveras för att bli ännu mer kundorienterad30.11.2021 10:54:09 EET | Tiedote

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och servicereform under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare. Stadsbor och kunder erbjuds möjlighet att påverka framtida reformer redan under slutet av året och våren 2022.

Historiallinen Yrjönkadun uimahalli uudistuu entistä asiakaslähtöisemmäksi30.11.2021 09:20:55 EET | Tiedote

1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Kaupunkilaisille ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta vaikuttaa tuleviin uudistuksiin jo loppuvuoden ja kevätkauden 2022 aikana.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum