Tammi

UIkomaiset kustantajat innoissaan suomalaistrilleristi Max Seeckin Uskollisesta lukijasta – oikeudet myyty hetkessä 14 maahan

Jaa

Tänään alkavien Frankfurtin kansainvälisten kirjamessujen kuuma kirja on trilleristi Max Seeckin Uskollinen lukija (Tammi, 2019). Teoksen oikeudet on myyty jo ennen messuja 14 maahan, suurimpina Saksa, Ranska ja Espanja. Seeckiä edustavan Elina Ahlbäck Literary Agencyn mukaan lisää kauppoja on tulossa, sillä kiinnostusta on ainakin Kiinassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Max Seeck
Max Seeck

Jo Nesbøn, Stieg Larssonin, David Lagercrantzin ja Jussi Adler-Olsenin kustantajat ympäri maailman ovat löytäneet Suomesta seuraavan Nordic Noir -tähden.

Dan Brownia kustantavan saksalaisen Bastei Lübben kustannusjohtaja Marco Schneiders hehkuttaa: ”Luin Max Seeckin Uskollisen lukijan yhdessä päivässä ja yössä, ja innostuin välittömästi. Kuka haluaa nukkua, jos saa etuoikeuden lukea tällaisen käsikirjoituksen? Uskollinen lukija on enemmän kuin erittäin hyvä. Siinä on aivan poikkeuksellista laatua ja jännitystä.”

Uskollinen lukija tulee olemaan Jo Nesbøtä kustantavan norjalaisen Aschehoug-kustantamon kaunokirjallisuuden kärkikirja. ”Kun löydämme kultaa, norjalaislukijat kuuntelevat meitä. Nyt on aika katsoa Suomeen ja Helsinkiin, sillä Max Seeck onnistuu tuomaan uusia tuulia jo vakiintuneeseen Nordic Noir -genreen, ja hän tekee sen vielä erittäin hyvin”, sanoo kustannuspäällikkö Vidar Strøm Fallrø Aschehougista.

Kirjailija Max Seeck on Uskollisen lukijan menestyksestä iloinen: ”Uskon että pimeä, tuulinen ja luminen Helsinki eksoottisena tapahtumapaikkana kiinnostaa maailmalla juuri nyt. Eri maiden kustantajilta on tullut mieletöntä palautetta nimenomaan tunnelmasta ja siitä, miten juoni tempaa mukaansa. On todella hienoa, että Uskollinen lukija saa näin laajalti kansainvälistä huomiota. Tämä on vähän kuin siirtyisi Veikkausliigasta Valioliigaan. Living the dream.”

Max Seeck (s. 1985) on helsinkiläinen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, jonka esikoisdekkarille Hammurabin enkelit myönnettiin Suomen Dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja. Seeckin kirjoja on Suomessa myyty jo lähes 60 000 kappaletta. Uskollinen lukija on Seeckin neljäs romaani, joka esittelee uuden päähenkilön, rikosylikonstaapeli Jessica Niemen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot ja arvostelukappalepyynnöt:

Johanna Harkkila
Viestintäpäällikkö
Tammi
+358 41 4497274
johanna.harkkila@tammi.fi

Kuvat

Max Seeck
Max Seeck
Lataa
Uskollinen lukija, kansi
Uskollinen lukija, kansi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme