Espoon kaupunki - Esbo stad

Uimahallimaksut nousevat ensi vuonna

Jaa

Uimahallien kävijähinnoittelua korotetaan noin 10 % nykyisestä 1.3.2022 alkaen. Myös erityisryhmien uimahalli- ja kuntosalimaksut sekä kuntosalien vapaaharjoittelumaksut muuttuvat.

Uimahallien aikuisten kertamaksu nousee 5,50 eurosta kuuteen euroon ja vapaaharjoittelu uimahallien kuntosaleilla 6,50 eurosta seitsemään euroon käynti.

-Kaupunki on investoinut paljon uimahalleihin. Palvelutaso paranee, kun Matinkylän uimahalli aukeaa keväällä 2022. Hinnat ovat olleet pitkään samat ja nyt hintojen tarkistaminen on ajankohtaista. Kaupungin tuki jokaiselle uintikerralle on edelleen yli 6 euroa. Uimahallikäynti on Espoossa yhä edullista suhteessa vertailukaupunkeihin, sanoo liikuntalautakunnan puheenjohtaja Leo Heiskanen.

Erityisryhmien uima- ja kuntosalirannekkeiden myöntämisen perusteet tarkentuvat. Näiden tarkastelu on tärkeää yhdenvertaisen kohtelun näkökulmasta.

Polkupyörä mukaan saaristoveneeseen ensi kesänä

Saaristovenereitteihin tulee ensi kesänä uusi reitti Kivenlahti-Nokkala-Otaniemi ja mukaan voi tälle reitille ottaa polkupyörän.

-Haluamme palvella rantaraitin käyttäjiä entistä paremmin ja mahdollistaa siirtymisen saaristoveneellä polkupyörän kanssa. Samalla on mahdollisuus kokea merellinen elämys maalta ja mereltä. Yksi suunta pyöräillen hieman reittivalinnasta riippuen on noin 25 kilometriä. Nokkalasta matka puoliintuu. Siksi se sopii hyvin kokonaisille perheille, liikuntajohtaja Martti Merra korostaa.

Saaristovenematkojen hinnat nousevat myös ensi vuonna, hinta on jatkossa aikuiselle 7 euroa. Pyörän kanssa matkustaville hinta on 10 euroa.

Lisätietoja:

Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Leo Heiskanen, puh 040 509 6924, lexa.heiskanen@gmail.com

Liikuntajohtaja Martti Merra, puh 043 824 9586, martti.merra@espoo.fi

Liikuntalautakunnan jäsenet ja esityslista:
http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Felaktiga uppgifter om coronabegränsningar sprids i Esbo stads namn20.1.2022 16:12:59 EET | Tiedote

Det har skickats felaktiga uppgifter om coronabegränsningar till evenemangsarrangörer från en Gmail-adress som skapats i Esbo stads namn. Meddelanden har skickats åtminstone till arrangörer av vinteridrottstävlingar och de innehåller flera felaktiga påståenden. Åtminstone en del av meddelandena har undertecknats av ”Espoon koronaviruksen ennaltaehkäisytiimi” (”Esbos team för förebyggande av coronaviruset”).

Nuori Espoo kutsuu kaikki espoolaiset nuoret kulttuurin ja taiteen harrastajat osallistumaan Nuori Kulttuuri On Air -taidetapahtumaan: videohaku auki 1.-18.2.2022, pääkaupunkiseudun livetapahtuma Suvilahden Tiivistämöllä lauantaina 7.5.202220.1.2022 16:11:13 EET | Tiedote

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma. Tapahtuma käynnistyy videokatselmuksella, jonka hakuaika on 1.-18.2.2022. Kaikki hakuajan puitteissa lähetetyt teokset pääsevät Digistagelle Nuori Kulttuuri -alustalle. Tapahtuma huipentuu On Air -päivänä 7.5.2022, joka koostuu kuudesta eri puolilla Suomea järjestettävästä satelliittitapahtumasta. On Air -päivän iltana nuoret ympäri Suomen yhdistyvät livestriimillä omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi parin tunnin ajaksi.

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan päätöksiä 19.1.202219.1.2022 21:30:44 EET | Tiedote

Hyvinvoinnin ja terveyden lautakunta hyväksyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan keskiviikkona 19.1.2022 muun muassa hyvinvoinnin ja terveyden toimialan tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat, järjestö- ja kohdeavustukset vuodelle 2022 sekä Länsi-Uudenmaan yhteiset ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen asiakkuuskriteerit. Lisäksi lautakunta kuuli ajankohtaiskatsaukset kuljetuspalvelujen tilanteesta, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen perustamisesta ja erityisesti sen ICT-valmistelun tilanteesta sekä koronatilanteesta Espoossa.

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 19.1.202219.1.2022 20:52:48 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antaa lausunnon Tapiolan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelmasta Kasvun ja oppimisen lautakunta toteaa lausuntonaan Tapiolan päiväkodin teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä eikä suunnitelmaan ole huomauttamista. Keskeisellä paikalla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä päiväkoti halutaan säilyttää nykyisessä toiminnassa. Rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisten sekä rakennustaiteellisten tai kaupunkikuvallisten arvojen vuoksi, eikä sitä saa purkaa. Suojelutarve vaikuttaa merkittävästi myös korjausten suunnitteluun. Varhaiskasvatuksen palveluverkon näkökulmasta päiväkoti on tarpeellinen säilyttää alueella. Varhaiskasvatusikäisen väestön määrä kasvaa lähialueella vuoteen 2030 mennessä noin 200 lapsella ja Otaniemen puolella noin 480 lapsella. Lähialueella on myös pieniä tiloja, joista pyritään mahdollisuuksien mukaan luopumaan. Lähistölle ei

Kesätyökeskiviikoista vinkkejä kesätyön hakuun, kesäsetelit jakoon helmikuussa - Espoon kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tukea nuorten kesätyöllistymiseen19.1.2022 15:32:53 EET | Tiedote

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuun lopulla alkavat kesätyökeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli ja TAT Kesäyrittäjä taas kannustavat nuoria yrittäjyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme