Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uimastadionin ja Kumpulan maauimalat aloittavat Helsingin kesän

Jaa
Maauimalat ovat oleellinen osa Helsingin kesää, ja monille Uimastadionin aukeaminen onkin merkki kesän alkamisesta. Uimastadion avataan tänä vuonna äitienpäivänä sunnuntaina 14.5. kello 9.00. Uimastadika on avoinna syyskuun 10. päivään asti. Kumpulan maauimala on puolestaan tänä vuonna auki 21.5.−20.8.2023.
Uimastadionilla polskitaan tutusti toukokuusta syyskuuhun. Kuva: Sami Saastamoinen/Helsingin kaupunki
Uimastadionilla polskitaan tutusti toukokuusta syyskuuhun. Kuva: Sami Saastamoinen/Helsingin kaupunki

Uimastadionin altaiden täyttäminen aloitettiin altaiden korjaustöiden takia sunnuntaina 7.5. Altaiden täyttämisessä kestää noin 4–5 päivää, ja niissä olevan veden lämmittäminen 27-asteiseksi noin 5–7 päivää. Näin ollen on mahdollista, että ihan aluksi altaiden vesi ei vielä ole ihan 27-asteista.

Uimastadikan avajaisten ja äitienpäivän kunniaksi sadalle ensimmäiselle asiakkaalle on maksuton kahvitarjoilu. Lisäksi avajaispäivänä järjestetään kaksi maauimalan sisäänpääsymaksuun sisältyvää vesijumppaa. Ensimmäinen hyppyaltaassa järjestettävä vesijumppa on kello 10.00, ja toinen on kello 12.00. Hyppyaltaassa järjestettävät vesijumpat kestävät 45 minuuttia, ja niiden enimmäisosallistujamäärä on 50 henkilöä.

Avajaispäivän aikana juhlamusat Uimastadikalla loihtii DJ RNo, joka on niittänyt mainetta niin Suomen kuin ulkomaiden keikkapaikoilla. DJ RNon letkeä setti sisältää uusia hittejä ja vanhoilla klassikoilla höystettynä. DJ RNon musiikit alkavat heti aamusta, ja setti jatkuu rennon lungisti pitkin päivää. 

Uimastadionia on myös valmisteltu kesäkuntoon. Sisääntuloa on remontoitu, ja Uimastadikan edustalle on pystytetty uusia pyörätelineitä. Lisäksi maauimala-alueelta löytyvät jo aiemmilta kesiltä tutut ja suositut aktiviteetit, kuten monipuolinen ulkokuntosali, ulkosählykaukalo, koripallo- ja rantalentiskentät, pingispöydät, sisäkuntosali, jättishakkialue, lasten leikkialueet ja piknik-pöydät pelialustoineen. Uimastadikalta on myös mahdollista lainata panttia vastaan niin sähly-, koris- ja rantalentisvälineitä sekä mm. shakkinappuloita. Nälkä ei myöskään Uimastadionilla pääse yllättämään, sillä kahvilaravintola palvelee tutusti maauimalan alueella.

Kumpulan maauimala avataan urbaanien rytmien tahdissa

Kumpulan maauimala avataan viikko Uimastadionin jälkeen sunnuntaina 21.5. kello 9.00. Sympaattinen maauimala on sisä- ja ulkotiloineen valmisteltu viimeisen päälle kesää varten. Kumpulan avajaispäivää tähdittää suomalainen rap-artisti Stoge, joka heittää avajaispäivänä peräti kolme settiä. Energiseksi esiintyjäksi kuvaillun Stogen setit Kumpulassa ovat kello 14.00, 16.30 ja 19.30.

Kumpulan maauimala on Uimastadionin tapaan valmisteltu viimeisen päälle kesää varten. Kumpulastakin löytyy rantalentis- ja korisalueet, laadukas ulkokuntosali, pingispöytiä sekä piknik- ja lasten leikkialueet. Lisäksi alueelle on asennettu lisää piknik-pöytiä, joissa voi myös pelata mm. shakkia tai ludo-peliä. Pelinappuloita saa maauimalasta lainaksi panttia vastaan, kuten myös nyrkkeily-, koris- ja rantalentisvälineitä. Myös Kumpulassa toimii kahvilaravintolayrittäjä. 

Sarja-, kuukausi- ja kausikortteja myynnissä

Maauimaloihin myydään kerta- ja kuukausilippujen lisäksi myös 120 päivää voimassa olevia kausikortteja, jotka käyvät molempien maauimaloiden lisäksi myös kaikissa muissa Helsingin kaupungin liikuntapaikoissa. 120 päivän ja muita sarja- ja kuukausikortteja myydään maauimaloiden lisäksi Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä Itäkeskuksen, Jakomäen sekä Pirkkolan uimahalleissa.  

Maauimaloiden hinnat:  

Aikuiset  

  • kertamaksu 5,80 e  
  • 10 krt 46 e  
  • 1 kuukausi (30 päivää) 46 e  
  • kausikortti (120 päivää) 138 e  

Lapset (7–17 v.) ja muut  

  • kertamaksu 3,20 e  
  • 10 krt 25 e  
  • 1 kuukausi (30 päivää) 25 e  
  • kausikortti (120 päivää) 75 e  

Sotaveteraanit, lapset alle 7 v.  

  • maksuton sisäänpääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Uimastadion
Jenni Lainekivi
tiimiesihenkilö, Helsingin kaupunki, liikuntapalvelut
puh. 040 184 8018
sähköposti jenni.lainekivi@hel.fi


Kumpulan maauimala
Kara Koskinen
tiimiesihenkilö, Helsingin kaupunki, liikuntapalvelut
puh. 040 183 3676
sähköposti kara.koskinen@hel.fi

Kuvat

Uimastadionilla polskitaan tutusti toukokuusta syyskuuhun. Kuva: Sami Saastamoinen/Helsingin kaupunki
Uimastadionilla polskitaan tutusti toukokuusta syyskuuhun. Kuva: Sami Saastamoinen/Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The renovated children’s section at Oodi invites visitors to read books – opening on Sunday, 11 June1.6.2023 07:58:00 EEST | Press release

The popular children’s section located on the third floor of the Central Library Oodi has been renovated during the spring. The renovated children’s section offers a comfortable space for the whole family to read and play together, as well as activities and puzzles for children of all ages. The opening of the children's section will take place on 11 June.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme