Finnboat

Uiva 2020 Flytande – veneilykesä huipentuu Lauttasaaressa 13.–16.8.

Jaa

Veneilyn suosio on huippulukemissa ja yksi veneilykesän kohokohdista, Helsingin Uiva venenäyttely, huipentaa veneilykesän tarjoamalla jälleen neljän päivän ajan elämyksiä veden äärellä koko perheelle.

Lauttasaaressa torstaina 13.8.2020 alkavasta Helsingin Uivasta venenäyttelystä odotetaan huippuvilkkaan veneilykesän huipentumaa. Koronaepidemia vaikuttaa myös Uivan järjestelyihin, mutta yli kahden hehtaarin ulkoalueella kesätapahtuma on mahdollista järjestää väljästi ja turvallisesti.

Uudistetuissa laitureissa ja maaosastoilla on esillä yli 250 venettä jollasta jahteihin ja mukana on myös tulevan kauden uutuuksia sekä ensiesittelyitä. Avaralla näyttelyalueella on lisäksi kattava tarjonta varusteita, tarvikkeita, palveluita ja vesiurheiluvälineitä.

Ensiesittelyssä kauden 2021 moottoriveneuutuuksia ja ainutlaatuinen koeajomahdollisuus

Uivassa esitellään tuttuun tapaan ensimmäisiä veneuutuuksia kaudelle 2021.

Ensiesittelynsä Uiva Flytande -näyttelyssä saavat Flipper 900 DC, Quicksilver Activ 675 Weekend, Saxdor 200 Sport, Silver Shark CCx, UMS Tuna 805 Cabin, Vboats Voyager 700 Cabin Open Bow, Vboats Voyager 800 Cabin sekä XO 260 T-top. 

Kauden 2020 uutuusmalleja löytyy mm. Alucatin, AMT:n, Aquadorin, Axoparin, Fasterin, Finnmasterin, Jeanneaun, Nimbuksen, Nord Starin, Pionerin, Silverin, Terhin ja XO:n mallistoista.

Sähköveneiden suosion kasvu näkyy Uivassa. Esillä ovat luksusluokan Q30, kohtuuhintaisemmat EB-veneet, EB SunnyCat -katamaraani ja kalastajaveneen rungolle perustuva EB-Fisher sekä foilaava Candela.

Uivassa on perjantaina 14.8 klo 16 alkaen ainutlaatuinen veneiden koeajomahdollisuus, kun näyttelyalueen yhdyslaituri avataan ja yleisöllä on mahdollisuus koeajaa näyttelyssä esillä olevia veneitä. Koeajoista sovitaan suoraan näytteilleasettajien kanssa.

Purjehtijoiden mansikkapaikka

Purjehduksen näkökulmasta Uiva on vuoden tärkein näyttely, jossa on mahdollisuus tutustua veneisiin purjehduskunnossa, mastot, purjeet ja köydet paikoillaan. Tänä vuonna Uivasta on tulossa vielä monia aiempia vuosia kiinnostavampi: purjeveneitä on näytillä kymmenkunta ja myös isojen matkaveneiden valikoima on laaja.

”Purjehduksen ystävät on huomioitu myös ohjelmassa. Tapio Lehtisen ja Ari Huuselan lisäksi mukana ovat Ocean Ladies sekä Blondit Purjehtii -kaksikko Noora ja Katariina kertomassa purjehdusharrastuksen alkutaipaleesta”, Uivan järjestäjän, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Suomalaisten matkaveneilyn ystävien näkökulmasta innostavin uutuus on Pohjanmaalla valmistettava, sekä kilpailuihin että matkapurjehdukseen soveltuva linjakas ja nopeakulkuinen kansisalonkivene Scandi 42. Scandi-veneiden valmistaja on laadukkaista one-off -veneistä ja alihankinnasta tunnettu, Uusikaarlepyyssä jo vuodesta 1979 toiminut Scandi Yachts. Veneen on suunnitellut tanskalainen Ulf Rögeberg.

X-Yachts tuo Uivaan kaksi venettä performance cruiser -mallistosta, X4::n ja X 43:n. Beneteaun maahantuoja Ajola Yachts kiinnittää laituriin tyylikkään pienen matkaveneen Oceanis 30.1:n ja Aquastoren Jeanneau Sun Odyssey 319:n. Ajolan maaosastolta löytyy puolestaan yhden tai kahden hengen miehistöllä purjehdittava First 14.

Suurempia pursia edustaa myös mahtavan kokoinen, lähes 8 metriä leveä Lagoon 42 -katamaraani. Pienempien pursien ystäviä kiinnostanee porvoolainen Nordic Craft suomalaiseen saaristoon hyvin sopivilla Elf ja Elfyn -soutupursillaan sekä virolaisen Craftyardin vanerirakenteiset perinteisen tyylinen Ebihen 16 sekä nelimetrinen Skiff Kumbli.

Laiturin täydeltä kalajuttuja

Kalastuksen ystäville esitellään erillisessä kalavenelaiturissa kalastusvarusteltuja veneitä sekä viimeisimmät uutuudet. Kalavenelaiturissa on tarjolla vinkkejä kalastukseen – ja tietysti kesän kovimmat kalajutut. Kalavenelaiturilla ovat mukana mm. Kalastajan kanava sekä Natural Born Fishersin Pasi Tuike.

Varusteita, tarvikkeita ja palveluita

Uivassa on tarjolla kattavasti venealan varusteita, elektroniikkaa, tarvikkeita ja palveluita, ja näyttely onkin oiva paikka täydentää niin veneen kuin miehistönkin varusteet ja varmistaa vaikkapa veneelleen säilytyspaikka ensi talveksi.

”Kautta on sen verran takana, että oman veneen tarpeet ja puutteet alkavat olla selvillä. Uivan aikaan on hyvä hetki tehdä päivityksiä ja sopia hankinnoista purjemaakarin kanssa tai lämmittimen huollosta tai uuden hankinnasta. Paikalla on takuulla maan parhaita asiantuntijoita”, Pajusalo mainostaa.

Elämyksiä, näkemistä ja kokemista koko perheelle

Uivan ohjelmalavalla esiintyvät näyttelyn aikana mm. maailmaympäripurjehtijat Ari Huusela ja Tapio Lehtinen ja tarjolla on esityksiä niin antifouling-maalien käyttötestistä kuin keinotiikin asennuksestakin. Viikonlopun päivinä messukierros on hyvä aloittaa ohjelmalavalta, kun vuorossa ovat näyttelyn uutuusveneiden esittelyt.

Viime vuosien tapaan HSK:n kerhosatamassa on helppo viihtyä, sillä kiinnostavia ohjelmia kuunnellessa voi nauttia maittavasta ja monipuolisesta street food -tarjonnasta.
Flyboard- ja vesijettinäytökset, samoin kuin sähköisten surffilautojen esittelyt kiinnostavat sporttista nuorisoa ja perheen pienimmätkin viihtyvät SPV:n lasten alueella.
Purjehduksenopettajat PORY ry tarjoaa purjehduskokeiluja ja Skipperin kaupunkivenepalvelu moottoriveneajeluita.

Uivassa näyttelyssä on jaossa keväällä päivitetty Veneilyn Aapinen, joka on erinomainen tietopaketti aloitteleville veneilijöille – eikä kertauksesta ole haittaa kokeneemmallekaan kipparille. Aapinen on saatavana sekä suomeksi että ruotsiksi.

Hygieniasta pidetään huolta messualueella

Hygieniasyistä Uivassa kiinnitetään tänä vuonna erityistä huomiota helposti ruuhkautuvilla alueilla kuten laitureilla liikkumiseen. Henkilömäärää valvotaan, käsien puhdistamiseen on mahdollisuuksia portilta lähtien eri puolilla aluetta ja jaossa on myös hengityssuojaimia.
Helsingin Uivaan Venenäyttelyyn kulkua valvotaan, joten alueella olevien henkilöiden määrä pysyy järjestäjän tiedossa koko ajan. Alueelle saapuvilta kerätään yhteystiedot talteen mahdollisen altistumisen ilmoittamista varten.

Sisääntulossa ei käsitellä lainkaan käteistä rahaa, vaan maksuvälineinä käyvät pankki- ja luottokortit. Uivaan saapuvia suositellaan ostamaan verkkosivulta uiva.fi sähköinen lippu etukäteen.

”Luonnollisesti toivomme, että sairaana ei tulla tapahtumaan ollenkaan, yleisen ohjeistuksen mukaisesti yskimishygieniasta huolehditaan ja säilytetään etäisyydet muihin ihmisiin näyttelyalueella”, Pajusalo toteaa.

Helsingin uiva venenäyttely, Uiva 2020 Flytande, Lauttasaaressa HSK:n kerhosatamassa 13.–16.8.2020. Aukioloajat torstaina ja perjantaina kello 12–20 ja viikonloppuna kello 10–18. Lisätietoja ja ennakkoliput: www.uiva.fi

Uivan venenäyttelyn lehdistötilaisuus järjestetään torstaina 13.8. Klo 11 ravintola Blue Peterissä. Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan lehdistötilaisuuteen ennakkoon akkreditoitumisen yhteydessä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

Uiva 2020 Flytande vauhditti loppukesän venekauppaa19.8.2020 12:43:55 EESTTiedote

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi viime viikon lopulla Helsingin Lauttasaaressa järjestettyä Uiva 2020 Flytande -venenäyttelyä. Kokonaiskävijämäärä oli tänä vuonna yli 10 000 henkilöä. Määrä putosi odotetusti jonkin verran, mutta paikalle saapuneet olivat tosimielellä liikkeellä ja venekauppa kävi hyvin. Poikkeuksellinen aika toi lisähaasteita järjestelyihin, mutta kokonaisuutena näyttelyyn oltiin tyytyväisiä.

Uiva 2020 Flytande satte fart på sensommarens båthandel19.8.2020 12:43:55 EESTTiedote

Ett soligt och varmt väder gynnade Uiva 2020 Flytande-båtutställningen, som senaste veckoslut arrangerades på Drumsö i Helsingfors. Totalantalet besökare i år översteg 10 000 personer. Antalet sjönk enligt förväntningarna något, men de som var på plats var där i akt och mening och båthandeln förlöpte väl. Den exceptionella tiden medförde flera utmaningar för arrangemangen, men som helhet var man nöjd med utställningen.

Helsinki Boat-Afloat Show 2020 boosts late-summer boat sales19.8.2020 12:43:54 EESTPress release

Sunny and warm weather favoured the Helsinki Boat-Afloat Show, which was held last weekend in Lauttasaari, Helsinki. The total number of visitors this year exceeded 10,000. Although this was slightly down from the previous year, as expected, this year’s visitors clearly came with the intention of buying, which boosted boat sales. The ongoing crisis created additional challenges to the arrangements of the event, but on the whole everyone was satisfied with the show.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme