UKKO.fi

UKKO.fi selvitti: tämän verran kauneusalan yrittäjä laskuttaa

Jaa
UKKO.fi selvitti eri toimialojen keskituntihintoja tänä syksynä. Toimialakohtaisia keskituntihintoja selvitettiin itsenäisten yrittäjien oman hinnoittelun tueksi. Tiedot löytyvät UKKO.fi:n verkkosivuilla olevasta yrittäjän palkkalaskurista. Laskurin luvut pohjautuvat UKKO.fi:n kautta toimivien itsenäisten yrittäjien yli 12 000 laskun aineistoon.
Kauneusalan yrittäjien keskituntipalkka
Kauneusalan yrittäjien keskituntipalkka

- Laskuri tuo läpinäkyvyyttä yrittäjien hinnoitteluun eri toimialoilla. Sen avulla voidaan tarkastella, miten yrittäjän laskuttama hinta vertautuu alan keskiarvoon. Esimerkiksi kauneudenhoitopalveluista laskutetaan keskimäärin 22,47 euroa tunnissa. Omaa hinnastoa tarkastellessa on syytä huomioida, ettei laskurin hintaan sisälly arvonlisäveroa. Haluamme kannustaa kaikkia tarkastelemaan omia hintojaan, ja nostamaankin niitä, jos ne jäävät alle laskurin keskiarvon, UKKO.fi-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren kertoo.

Tuntiperusteinen laskutus ei kuitenkaan avaa hinnoittelua ja laskutusta ihan kaikilla toimialoilla. Esimerkiksi hiusalalla laskuille syötetään pääasiassa palveluiden kappalehinnat. UKKO.fi:n aineiston perusteella pystyttiin kuitenkin selvittämään mitä hiusalan yrittäjät laskuttavat kuukauden aikana. Parturi- ja kampaamoyrittäjät laskuttavat keskimäärin 2791 € kuukaudessa. Vastaava summa muita kauneudenhoitopalveluita tarjoavilla yrittäjillä on 2342 €.

Kaikki keskiarvot on laskettu UKKO.fi-palvelussa lähetetyistä laskuista aikavälillä 1.9.2021-31.8.2022.

Oman alan keskihinnan selvittämisen lisäksi yrittäjän palkkalaskurista nähdään myös, millä aloilla työtunnista laskutetaan eniten. Kärkiansioihin pääsevät muun muassa liikkeenjohdon konsultit ja ohjelmistokehittäjät.

- Kymmenen korkeimmin tienaavan ammattiryhmän joukosta löytyy myös esimerkiksi graafiset muotoilijat, valokuvaajat, PR- ja viestintäihmiset sekä mainostoimistoalalla toimivat yrittäjät, UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren luettelee.

UKKO.fi on mukana 21.-23.10. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä I love me -messuilla, jossa UKKO.fi tarjoaa ilmaista yritysneuvontaa messujen ajan. UKKO.fi auttaa ja neuvoo messuilla kaikissa liiketoimintaan liittyvissä asioissa, kuten yrityksen perustamisessa ja sopivan yritysmuodon valinnassa sekä esimerkiksi vaikka hinnoittelussa, myynnissä ja markkinoinnissa. UKKO.fi-asiantuntijat löytyvät koko messujen ajan osastolta 7c124.

UKKO.fi on Suomen suurin yrittäjyyspalvelu, joka tarjoaa kirjanpito- ja laskutuspalveluita yli sadalletuhannelle toiminimi- ja kevytyrittäjälle. Haluamme auttaa itsenäisiä yrittäjiä työssään ja tehdä yrittämisestä helpompaa.

Lisätiedot:

Yrittäjän palkkalaskuri: https://www.ukko.fi/yrittajan-palkkalaskuri/

Lauri Timgren, toimitusjohtaja, UKKO-konserni, p.050 341 1960

Lauri.timgren@ukko.fi

Leena Honkajuuri, viestintäpäällikkö, UKKO.fi p. 040 195 5943

Leena.honkajuuri@ukko.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kauneusalan yrittäjien keskituntipalkka
Kauneusalan yrittäjien keskituntipalkka
Lataa
Itsenäisten yrittäjien keskituntihinnat top 10
Itsenäisten yrittäjien keskituntihinnat top 10
Lataa

Tietoja julkaisijasta

UKKO.fi
UKKO.fi
Itämerenkatu 1
00180 HELSINKI

https://ukko.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta UKKO.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme