UKKO.fi

UKKO.fi vaatii rakennusalan kevytyrittäjyyteen yhteisiä pelisääntöjä

Jaa
Media on viime aikoina nostanut esiin rakennusalan kevytyrittäjyyteen liittyviä epäkohtia. Tämä langettaa varjon myös alalla eettisesti toimivien yrityksien ja toimijoiden päälle. UKKO.fi ei hyväksy minkäänlaista hyväksikäyttöä tai kevytyrittäjien epäeettistä kohtelua oli kyseessä palkkion maksu tai työturvallisuus.

UKKO.fi on yrityksen koko kymmenvuotisen toimintansa ajan panostanut vahvasti käyttäjiensä ja samalla kaikkien itsenäisten yrittäjien etujen ajamiseen. Lisäksi kevytyrittäjyydellä on tärkeä rooli harmaan talouden torjunnassa.

 - On erittäin hyvä, että aiheesta keskustellaan ja ihmisten tietoisuus tätä kautta parantuu. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että kevytyrittäjyys ei ole ongelman ydin, vaan työntarjoajien piittaamattomuus, tietämättömyys tai tahalliset väärinkäytökset. Rakennusalalle tarvitaan pikaisesti selkeät pelisäännöt ja kaikkien toimijoiden on sitouduttava niiden noudattamiseen, kertoo UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren.

UKKO.fi palveluiden kautta laskuttaa tuhansia rakennusalan ammattilaisia. Ukko.fi kannustaa Rakennusliittoa valistamaan toimeksiantajia sekä vaatimaan heitä vastuulliseen toimintaan kaikkien työtä tekevien henkilöiden kanssa. 

- Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen ja on monelle työntekijälle sopiva tapa omalla työllä ansaitsemiseen. Toimimalla tunnettujen ja vastuunsa kantavien laskutuspalveluiden kanssa toimeksiantaja kantaa oman vastuunsa ja varmistaa, että ei ole tietämättään tukemassa harmaata taloutta, ihmiskauppaa ja nyt esille tulleen tapauksen kaltaista räikeää riistoa, lisää Lauri Timgren.

UKKO.fi on muiden Uusi työ ry:n jäsenyritysten tavoin sitoutunut noudattamaan toiminnassaan yhdistyksen eettisen toiminnan periaatteita https://www.ukko.fi/yrittajyyskoulu/ukko-fi-on-vastuullinen-toimija/

Käytännön tasolla näiden eettisten periaatteiden noudattaminen näkyy Ukko.fin toiminnassa esimerkiksi siten, että käyttäjältä vaaditaan luotettava vahva tunnistautuminen ennen kuin hän voi aloittaa laskuttamisen UKKO Kevytyrittäjänä. Tämän myötä on mahdotonta rekisteröidä henkilöä kevytyrittäjäksi ilman hänen suostumustaan. Lisäksi UKKO.fi on vakuuttanut kevytyrittäjät YEL-, tapaturma- ja vastuuvakuutuksin ja opastamme heitä tunnistamaan työ- ja toimeksiantosuhteen erot.

- Me olemme yhteiskunnallisesti vastuullinen toimija. Asiakkaidemme taustasta riippumatta neuvomme heitä oman työn hinnoittelussa, veroasioissa ja eläkevakuutuksissa ja kauttamme saa myös esimerkiksi Valttikortin rakennustyömaille, Lauri Timgren.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

UKKO.fi
UKKO.fi
Itämerenkatu 1
00180 HELSINKI

https://ukko.fi

Työelämä on muuttunut ja yrittäjyys on murroksessa. UKKO.fi mahdollistaa yrittäjyyden kaikille ja tekee yrittämisestä helppoa. Yhdeksän vuoden aikana UKKO.fi on saattanut yli 140 000 kevytyrittäjää yrittäjyyden polulle, heidän tekemästään työstä on maksettu veroja yli 115 miljoonaa euroa ja työtä on tehty yli 500 000 toimeksiannon verran. UKKO.fi on ollut tärkeässä roolissa myös harmaan talouden ehkäisemisessä. Tänä päivänä UKKO.fi auttaa myös toiminimiyrittäjiä ja lisäksi tarjoaa helppotajuista ja ymmärrettävää tietoa yrittäjyydestä kaikille avoimessa Yrittäjyyskoulussa. Koska aina kannattaa yrittää ja ilman yrittämistä UKKO.fikin olisi ollut vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta UKKO.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme