Docendo

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin lehdistösihteerinä toiminut Julija Mendel kertoo kirjassaan maansa pyrkimyksistä kohti länttä ja demokratiaa

Jaa
Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa on maan hallinnon sisäpiiriläisen suora ja koskettava kuvaus presidentti Volodymyr Zelenskyin taistelusta maansa vapauden puolesta. Presidentin lehdistösihteerinä usean vuoden ajan toiminut Julija Mendel kertoo, kuinka Zelenskyi ryhtyi presidentinvaalit voitettuaan määrätietoisesti uudistamaan maata Venäjän jatkuvan painostuksen alla.
Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa -teos julkaistaan 2.2.2023
Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa -teos julkaistaan 2.2.2023

Kirja paljastaa sisäpiiritietoa Zelenskyin ja Vladimir Putinin tapaamisista, Ukrainan valtavista talousongelmista sekä maan politiikkaan sotkeutuneista oligarkeista, joista osa ajoi avoimesti Venäjän etuja. Kreml kohdisti toistuvasti trolliarmeijansa kyberhyökkäyksiä Zelenskyitä vastaan. 

Mendel kuvaa myös oman ja vanhempiensa sukupolvien välistä eroa suhtautumisessa korruptioon ja kansainvälisyyteen. Hän kertoo omakohtaisesti sodan vaikutuksista tavallisten ihmisten arkeen sekä toivosta, jota ukrainalaiset eivät ole menettäneet. 
 
Julija Mendel (s. 1986) on ukrainalainen toimittaja, joka toimi Volodymyr Zelenskyin lehdistösihteerinä ja tiedottajana vuosina 2019–2021. Mendelillä on vuosien kokemus toimittajan työstä ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu mm. New York Timesissa ja Washington Postissa. 
 
Julija Mendel: Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa (Docendo 2023), sidottu, 254 sivua. Englanninkielinen alkuteos: The Fight of Our Lives: My Time with Zelenskyy, Ukraine’s Battle for Democracy, and What It Means for the World. Suomennos Antti Immonen. 

Toimittaja, pyydä mediavedos

tiedotus@docendo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa -teos julkaistaan 2.2.2023
Taistelu vapaudesta – Ukrainan tie kohti demokratiaa ja rauhaa -teos julkaistaan 2.2.2023
Lataa
Lataa
Julija Mendel. KUVA: President.gov.ua
Julija Mendel. KUVA: President.gov.ua
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä – käytännönläheinen matkaopas tulevaisuuteen, johon tekoäly meidät vie23.3.2023 02:00:00 EET | Tiedote

Tekoäly vaikuttaa elämäämme monella tavalla jo nyt. Se on keskeinen tekijä maailman muuttumisessa. Jokaisen meistä tulee tietää tekoälystä vähintään perusasiat. Jukka Kolarin ja Aleksi Kallion Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen kertoo ymmärrettävästi, miten suomalaiset ihmiset ja yritykset voivat käyttää tekoälyn mahdollisuuksia hyödykseen- ja huvikseen. Esitietoja asiasta ei tarvita.

Laura Halmisen kirja kertoo miten nuoresta leipurista tuli neuvostovakooja ja maanmiehensä surmaama punaupseeri8.3.2023 02:00:00 EET | Kutsu

Toimittaja Laura Halmisen Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri -historiateoksen julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 8.3. klo 13.00–15.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Sakari Viinikaisen teos Kalevankankaan verilöylystä Talvisodan taisteluihin. Tervetuloa historialliseen iltapäivään!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme