SDP EDUSKUNTA

Ulkoasiainvaliokunnan sd-edustajat: Ukrainalle myönnettävään tukeen lisärahaa

Jaa
Hallitus esittää eilen julkistetussa lisätalousarviossa lisärahoja niin Puolustusvoimille kuin muille hallinnonaloille osaksi Suomen Ukrainalle toimittamaa tukea.

- Suomen ja muiden maiden tuki Ukrainan puolustukselle on ainoa mahdollisuus Ukrainan suvereenisuutta kunnioittavan rauhan aikaan saamiseksi. Tällä tiellä myös jatkamme. Teemme niin Ukrainaan kohdistuvan tuen kuin muun ulko- ja turvallisuuspoliittisen valmistelun osalta tiivistä yhteistyötä EU:n ja läheisten kumppanimaidemme, kuten Ruotsin, kanssa, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja toteaa.

Suomi osallistuu EU:n sotilaalliseen EUMAM Ukraina -operaatioon.

- Suomi tulee osallistumaan Ukrainaa tukevaan EU:n sotilaalliseen EUMAM Ukraina -operaatioon enintään 50 sotilaalla. Suomalaissotilaat toimivat koulutus- ja neuvonantotehtävissä. Suomalaisten kriisinhallintajoukkojen ylläpitomenoihin ulkoministeriön hallinnonalalle ehdotettava 4,4 miljoonaa euroa tukee tämän tehtävän toteuttamista. Puolustusministeriön hallinnonalan osalta osallistuminen operaatioon voidaan toteuttaa olemassa olevalla määrärahalla. Puolustusvoimien määrärahoihin lisätään kuitenkin 1,7 miljoonaa euroa muun annettavan tuen kustannusten kattamiseksi, ulkoasianvaliokunnan jäsen Kristiina Salonen jatkaa.

Suomen tuki Ukrainalle on monialaista ja sitoutunutta.

- Ukrainan tarvitsema tuki pitää sisällään niin humanitaariset kuin sotilaalliset tarpeet. Puolustusvoimien osaaminen ja ammattitaito ovat osa Suomen tarjoamaa sotilaallista tukea. Tämän lisäksi Suomi on vienyt Ukrainaan merkittävät määrät ammustarvikkeita ja muuta materiaalia, valiokunnan jäsen Johannes Koskinen kommentoi.

- Ukrainan asia on monella tapaa meidän asiamme. On tärkeää, että Suomi toimii kansainvälisen vakauden ja Ukrainan ihmisten auttamiseksi niin nyt kuin jatkossa. Näin toimimalla pidämme samalla huolta omasta turvallisuudestamme ja Pohjolan vakaudesta laajemmin, valiokunnan jäsen Kimmo Kiljunen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki TuomiojaKansanedustaja

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: Elintarviketuotannon ketjussa tarvitaan korjausliikkeitä29.3.2023 10:50:33 EEST | Tiedote

Maataloustuottajien työstään saamat tulot ovat laskeneet koko 2000-luvun. Tämä selviää vastikään julkaistusta maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmän raportista. Hallituksen asettamassa ryhmässä on ollut edustus kaikista eduskuntapuolueista. Työryhmän jäsenenä ollut SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen peräänkuuluttaa toimia, joilla koko elintarvikeketju saadaan toimimaan oikeudenmukaisemmin, alkutuottajat huomioiden.

Kuntaministeri Sirpa Paatero iloitsee Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden lisärahoituksesta27.3.2023 12:57:40 EEST | Tiedote

Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.) pitää hyvinvointialueille viime viikolla myönnettyä lisärahoitusta erittäin tarpeellisena. Hallitus myönsi hyvinvointialueiden vakiinnuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen yhteensä 350 miljoonaa euroa. Kymenlaakson ja Etelä-Savon hyvinvointialueet saivat molemmat noin 11 miljoonaa euroa lisärahoitusta ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue noin 9 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme