Messukeskus

Ulkoinen ja sisäinen maailma kohtaavat Kuva & Ääni -messujen valokuvanäyttelyissä

Jaa

Valokuvanäyttelyissä ripustetaan tunteita herättäviä kuvia messukävijöiden koettavaksi. Näyttelyiden keskenään erilaiset aiheet järjestäytyvät sisäisen ja ulkoisen maailman kohtaamispaikaksi, jossa katsoja voi uppoutua muun muassa luonnonvoimiin, selviytymiskamppailuihin, mielen maisemiin ja vetten syvyyksiin. Kuva & Ääni -messut järjestetään 28.2−1.3.2020 Helsingin Messukeskuksessa yhdessä GoExpo ja GoExpo Horse -messujen kanssa.

Shining Strength -näyttely. Maskeeraus: Elina Kymäläinen. Kuva: Mitja Kortepuro / Studio Mitja Kortepuro.
Shining Strength -näyttely. Maskeeraus: Elina Kymäläinen. Kuva: Mitja Kortepuro / Studio Mitja Kortepuro.

Kuva & Ääni -messujen valokuvanäyttelyssä ihaillaan tänä vuonna luonnonvoimia, voimaannutaan taistelun jättämien arpien kauneudesta, tutustutaan presidenttien muotokuviin, tavoitellaan sisäisiä maailmoja, tutkitaan merten roskaantumista sekä sukelletaan syviin vesiin. Lisäksi esillä ovat Krister Löfrothin näyttely Kun hymy ei riitä sekä Finnfoto Galleriassa Vuoden luontokuvat, Vuoden muotokuvat ja Vuosikymmenten kuvatimantit. GoExpossa ihastellaan vauhdikkaita rullalautailukuvia skedeparkissa.

Voimaa sisältä ja ulkoa

Suomen Luonnon ja Kuva & Ääni -messujen kuvakilpailussa luonnonvoimat pääsevät valloilleen. Luonnon Voima -näyttelyyn on valittu kilpailun 12 parasta otosta, joissa on onnistuttu vangitsemaan luonnonvoima sen eri ilmenemismuodoissa.

Mitja Kortepuron Shining Strength -kuvasarja tuo näkyviin syöpään sairastuneet naiset. Arvet kertovat sairautta vastaan käydystä kamppailusta ja sen vaatimasta voimasta. Kuvausprojektin tarkoituksena on ollut auttaa naisia katsomaan itseään uusin silmin ja lisätä tietoisuutta erilaisista syöpäsairauksista tekemällä ne näkyväksi kuvien kautta.

Kameran silmä näkee ulkoisen taakse

Suvi Sievilän Näkymiä mielen maisemasta -näyttelyn kuviin rakennetut hahmot ja tarinat visualisoivat ihmisten sisäistä maailmaa. Näyttelyn inspiraationa toimivat ulospäin näkymättömät mielensisäiset maisemat tunteineen ja ajatuksineen sekä halu ymmärtää ihmismieltä.

Jussi Aalto on kuvannut neljää maamme presidenttiä varsin yksinkertaisella, mutta paljastavalla tavalla. Katsojat pääsevät tutustumaan Kekkosen, Koiviston, Ahtisaaren ja Halosen muotokuviin Tamminiemestä Mäntyniemeen -näyttelyssä, jossa presidenttien kuvat ovat esillä luonnollisen kokoisina vedoksina.

Muovimerestä syviin vesiin

Meriin päätyy vuosittain jopa 8 miljoonaa tonnia jätettä, josta suurin osa on muovia, aiheuttaen haitallisia muutoksia vesistöjen ekosysteemeihin. Markus Aspegren Plastic Waters -näyttelyn kuvat kertovat kuvitteellisten vesistöjen kansalaisista toimien samalla ajankuvana luonnosta ja ihmisistä. H.P. Lovecraftin kauhutarinoiden inspiroima kuvasarja pyrkii nostattamaan tunteita ja herättelemään ihmisiä tekemään parempia valintoja toimissaan.

Palkitun valokuvaan Onni Wiljami Kinnusen ensimmäinen kiertävä näyttelykokonaisuus tutkii syvien vesien teemaa, joka on kuvissa läsnä sekä konkreettisella että metaforisella tasolla. From Deep Water -näyttelyssä esillä olevat teokset on kuvattu vuosina 2014−2019 ja mukana on mm. Fotofinlandia -kilpailussa, World Photographic Cupissa ja European Professional Photographer Of The Year -tittelillä palkittuja teoksia.

Urbaaneja sporttikuvia GoExpossa

Valokuvat pysäyttävät myös sporttikansan GoExpossa. Skeittialueelle vauhdin tunnelmaa tuo Keke Leppälän näyttely Urban Meltdown. Näyttely koostuu rullalautailukuvista, joissa skedefiilis yhdistyy urbaaniin tunnelmaan. Näyttelyyn sisältyy kuvia purku-uhan alle joutuneesta Suvilahden skedeparkista. Tarkkaavainen katsoja huomaa kuvissa myös viittauksia ilmastonmuutokseen ja ympäristökysymyksiin.

Pohjoismaiden suurin valo- ja videokuvauksen erikoistapahtuma Kuva & Ääni järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 28.2.–1.3.2020. Samaan aikaan myös GoExpo sekä GoExpo Horse. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla. Kuva & Ääni on avoinna pe 28.2. klo 9−17 (GoExpo klo 12−20), la 29.2. klo 10-19, su 1.3. klo 10-17.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.kuvamessut.com  www.facebook.com/kuvamessut

#kuvajaääni

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

Median akkreditoituminen http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai messujen aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Shining Strength -näyttely. Maskeeraus: Elina Kymäläinen. Kuva: Mitja Kortepuro / Studio Mitja Kortepuro.
Shining Strength -näyttely. Maskeeraus: Elina Kymäläinen. Kuva: Mitja Kortepuro / Studio Mitja Kortepuro.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Keskiviikkona 3.6. vietetään Kansainvälistä messujen päivää teemalla 'Messut on avain talouden jälleenrakennukseen'1.6.2020 11:54:24 EESTTiedote

Keskiviikkona 3.6. juhlitaan messumediaa. Kansainvälisenä messujen päivänä halutaan nostaa esiin messujen valtaisaa merkitystä elinkeinoelämälle. Messuilla lanseerataan uutuudet, tehdään kauppaa, solmitaan merkittäviä sopimuksia ja luodaan uusia, tärkeitä kontakteja. Messutoiminnan hallittu käynnistäminen auttaisi koronakriisistä kärsivän talouselämän elvyttämiseen.

Kevätmessut laajenee digiin – uusia näkyvyysvaihtoehtoja näytteilleasettajille8.5.2020 11:33:27 EESTTiedote

Muiden tapahtumajärjestäjien tapaan myös Messukeskus on siirtänyt keväälle suunniteltuja tapahtumiaan myöhäisempiin ajankohtiin. Tilannetta ei ole kuitenkaan jääty hämmästelemään, vaan tapahtumiin mukaan ilmoittautuneille yrityksille on luotu uudenlaisia näkyvyysvaihtoehtoja nyt siirrettyjen tapahtumien tilalle. Myös kevätkauden perinteiset avajaiset, Kevätmessut, on löytänyt näytteilleasettajilleen uusia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme