Rikosuhripäivystys

Ulkomaalaisen työntekijän oikeuksia käsittelevä animaatio julki nyt 16 kielellä

Jaa

Rikosuhripäivystys on julkaissut seitsemällä kielellä animaation, jonka tarkoitus on lisätä ulkomaalaisten työntekijöiden tietoa oikeuksistaan Suomessa. Animaatio on aiemmin julkaistu yhdeksällä kielellä.

Animaatio rohkaisee ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon, jos epäilee tekevänsä työtä alle minimityöehtojen, kokee työpaikallaan rikollista hyväksikäyttöä tai kaipaa muuten tietoa omista oikeuksistaan.

Videolla kerrotaan esimerkiksi palkanmaksusta, työajasta ja työntekijän oikeuksista sekä Rikosuhripäivystyksen palvelusta.

Animaation uudet kieliversiot:

Kaikki 16 kieliversiota Youtubessa:
Every foreigner has the same rights at work as Finnish citizens

Työperäisestä hyväksikäytöstä sekä esimerkiksi siitä, milloin kyseessä on siviilioikeudellinen palkkariita ja milloin kyseessä voi olla rikos, voi lukea lisää Rikosuhripäivystyksen verkkosivuilla:
Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö ja työsyrjintä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Marttila, ihmiskaupan uhrien auttamistyön koordinoiva erityisasiantuntija
Rikosuhripäivystys
040 630 9669
pia.marttila@riku.fi

Tietoja julkaisijasta

Rikosuhripäivystys
Maistraatinportti 4 A 4. krs
00240 Helsinki

http://www.riku.fi

Rikosuhripäivystys parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita. RIKUn palvelut ovat käytettävissä 31 palvelupisteessä ympäri maata – kasvokkain, puhelimitse ja verkossa. Palvelut ovat maksuttomia ja RIKUun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä. RIKUn perustoimintaa rahoittaa oikeusministeriö. Ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelua rahoittaa STEA.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosuhripäivystys

Reilu työ -verkosto: Ulkomaisten työntekijöiden oleskelulupakäytäntöä on joustavoitettava6.10.2020 16:37:24 EEST | Tiedote

TIEDOTE KUNNON TYÖN PÄIVÄNÄ 7.10.2020: Ulkomaisten työntekijöiden oleskelulupakäytäntöä pitää joustavoittaa, jotta työntekijöiden hyväksikäyttöä voidaan nykyistä tehokkaammin torjua, esittää Reilu työ -verkosto. Pelko kielteisistä seurauksista työntekijän oleskeluoikeuteen estää ihmiskaupan paljastumista ja pitää uhreja kiinni epäinhimillisissä työoloissa.

Reilu työ -verkosto: Työvoiman hyväksikäyttöä esiintyy myös kausityössä8.9.2020 13:33:28 EEST | Tiedote

Kymmenet Suomeen tulleet kausityöntekijät ovat kertoneet puutteellisista työoloista ja luvattua huonommista olosuhteista työperäisen hyväksikäytön uhreja auttaville järjestöille ja työehtojen valvonnasta vastaaville viranomaisille. Yhteydenottoja on tullut myös muun muassa metsämarjanpoimijoilta, jotka eivät työskentele Suomessa työsuhteessa, vaan tulevat maahan turistiviisumilla. Vastaavia yhteydenottoja on tullut viranomaisille ja järjestöille myös aiempina kesinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme