Pirkanmaan ELY-keskus

Ulkomaisen työvoiman rekrytointia nopeutetaan työvoimapulasta kärsivillä aloilla - Pirkanmaan työlupalinjaus on päivitetty

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus on tarkistanut linjausta, jolla ohjataan EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevan työvoiman rekrytointia. Työvoiman kysyntä on kasvanut Pirkanmaallakin merkittävästi ja monilla aloilla on pulaa työvoimasta. Tästä syystä ulkomaisen työvoiman rekrytointia edistetään eri keinoin, yhtenä niistä työntekijöiden oleskelulupaprosessien helpottaminen ja nopeuttaminen.

Työlupalinjauksella voidaan vaikuttaa prosessien nopeuttamiseen sellaisilla aloilla, joilla työvoiman saatavuus on oleellisesti vaikeutunut. Tällaisia aloja Pirkanmaalla ovat mm. hoivapalvelu-, ravintola-, maatalous-, rakennus-, metalli-, logistiikka-, siivous- ja kiinteistöpalveluala. Linjauksen piiriin eivät kuuluu ns. erityisasiantuntijat.

Työlupalinjaus tarkistetaan puolen vuoden välein. Edelliseen, syksyllä 2021 annettuun linjaukseen verrattuna saatavuusharkinnasta on nyt vapautettu selvästi suurempi määrä ammatteja kuin aiemmin. Uusia saatavuusharkinnasta vapautettuja ammatteja ovat esimerkiksi lähihoitajat, tarjoilijat, useat rakennus- ja metallialan ammatit sekä kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajat.

Linjaus on luettavissa kokonaisuudessaan ELY-keskuksen verkkosivuilla osoitteessa: https://www.ely-keskus.fi/tyovoiman-maahanmuutto/-/categories/14401?p_r_p_resetCur=true&p_r_p_categoryId=14401#ely-region-selection

Työlupalinjaus on valmisteltu yhteistyössä työmarkkinaosapuolten, Kauppakamarin, Pirkanmaan TE-toimiston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen kesken. Linjaus tarkistetaan seuraavan kerran syksyllä 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme