Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Haavisto Etyjin ulkoministerikokoukseen Łódźiin, Puolaan

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) ministerineuvoston kokoukseen Puolan Łódźissa 30. marraskuuta.–1. joulukuuta. Kuluvana vuonna Etyjin puheenjohtajamaana toimii Puola.

Ministerikokouksessa käsitellään Venäjän hyökkäyssodan laajoja vaikutuksia Euroopan turvallisuustilanteeseen ja sen vaikutuksia Etyjin toimintaan. Ulkoministeri Haaviston ohjelmaan sisältyy useita kahdenvälisiä tapaamisia.

Suomi on sitoutunut vakauden ja rauhan edistämiseen Euroopassa. Etyj on Euroopan turvallisuustilanteen heikkenemisestä huolimatta keskeinen vuoropuhelun foorumi Etyjin osallistujavaltioiden kesken ja Etyjin alueen konfliktien ratkaisupyrkimykset ovat merkittävä osa järjestön toimintaa. Etyjissä on 57 osallistujavaltiota eli kaikki Euroopan ja Keski-Aasian maat sekä Yhdysvallat ja Kanada ovat edustettuina yhteistyön piirissä.

Etyjin toiminta jakautuu kolmeen ulottuvuuteen, jotka noudattelevat jo Helsingissä vuonna 1975 sovittujen Etykin korien rakennetta: poliittis-sotilaallinen ulottuvuus, talous- ja ympäristöulottuvuus sekä inhimillinen ulottuvuus. Suomi toimii Etyjin puheenjohtajana vuonna 2025.

Kokouksen julkiset osuudet voi seurata verkossa Etyjin verkkosivuilla.

Lisätietoja

Johanna Lukkarila, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 834

Minna Laajava, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö, puh. +358 295 350 128

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme