Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Haavisto Moldovan tukikonferenssiin Berliiniin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Moldovan tukikonferenssiin ja Pohjoismaiden ulkoministerien sekä Ranskan ulkoministerin tapaamiseen 5. huhtikuuta Berliinissä.

Saksan, Ranskan ja Romanian ulkoministerien koolle kutsumaan tukikonferenssiin odotetaan ministereitä EU-maista ja G7-maista. Lisäksi konferenssin yhteydessä järjestetään pohjoismaisten ulkoministereiden ja Ranskan ulkoministerin yhteinen kokous. Ministeri Haavistolla on lisäksi kahdenvälisiä tapaamisia.

”Moldovaan on saapunut lähes 400 000 sotaa paennutta henkilöä, jotka ovat hyvin haavoittuvassa asemassa. Nämä henkilöt tarvitsevat turvaa, majoituspaikkoja ja peruspalveluita. Moldovan viranomaiset, kansainväliset ja paikalliset järjestöt sekä tavalliset kansalaiset tekevät kaikkensa auttaakseen Ukrainasta saapuvia henkilöitä”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja:

Sampo Saarinen, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh 0295 350 404

Mikko Kivikoski, apulaisosastopäällikkö, Itäosasto, puh 0295 350 773

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Current security situation to be discussed during Foreign Minister Haavisto’s visit to Washington DC25.5.2022 12:30:38 EEST | Press release

Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will visit Washington DC on 25–27 May. He will meet US Secretary of State Antony Blinken and speak with representatives of the US administration and Congress. In addition, Minister Haavisto will discuss Finland’s views on transatlantic security at an event held at the Center for Strategic and International Studies (CSIS), which is a non-profit policy research organisation focusing on security policy.

Ajankohtainen turvallisuustilanne esillä ulkoministeri Haaviston Washingtonin-vierailulla25.5.2022 12:17:31 EEST | Tiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 25.–27. toukokuuta Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinkenin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy turvallisuuspolitiikkaan keskittyvän CSIS-ajatushautomon (Center for Strategic and International Studies) keskustelutilaisuudessa, jonka aiheena on Suomen näkemykset transatlanttisesta turvallisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme