Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Haavisto osallistuu Shinzo Aben hautajaisiin Japanissa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Tokiossa 26.–27. syyskuuta Hän edustaa Suomea Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben valtiollisissa hautajaisissa Tokiossa 27. syyskuuta.

Entinen pääministeri Abe ammuttiin heinäkuussa, kun hän oli puhumassa vaalitilaisuudessa vain muutama päivä ennen Japanin parlamentin ylähuoneen vaaleja.

”Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben murha oli järkyttävä ja surullinen uutinen koko demokraattiselle maailmalle. Abe oli kokenut ja arvostettu kansainvälisen politiikan johtohahmo. Haluamme osoittaa yhteenkuuluvuutta ja tukea Japanille. Samalla tuomitsemme kaiken, myös poliittisen, väkivallan”, toteaa Haavisto.

Ministeri tapaa vierailun aikana kahdenvälisesti myös Japanin ulkoministerin Yoshimasa Hayashin ja käy keskusteluja ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä eri japanilaistoimijoiden kanssa.

Lisätietoja:        

Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 492

Jari Sinkari, osastopäällikkö, Amerikan ja Aasian osasto, puh. +358 295 350 083

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme