Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeri Haavisto vieraili Ukrainassa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Kiovassa, Ukrainassa Pohjoismaiden ja Baltian ulkoministerien kanssa 28. marraskuuta. Vierailun aikana ministerit tapasivat muun muassa Ukrainan presidentin ja ulkoministerin. Vierailulla osoitettiin maiden vahvaa tukea Ukrainalle.

Ulkoministeri Haaviston lisäksi vierailulle osallistuivat Islannin, Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin ja Viron ulkoministerit. Yhteisvierailulla osoitettiin maiden vahvaa tukea Venäjän laittoman hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle. Vierailun aikana ministerit tapasivat Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, ulkoministeri Dmytro Kuleban, pääministeri Denys Šmyhalin ja muita hallinnon edustajia.

Vierailun aikana keskusteltiin muun muassa Ukrainan tukitarpeista. Venäjä on jatkanut ohjusiskujaan Ukrainan energiainfrastruktuuria kohtaan, mikä lisää välittömän tuen tarvetta. Esillä keskusteluissa olivat myös Venäjän laittomaan hyökkäyssotaan liittyvät vastuuvelvollisuuskysymykset.

”Suomi tuomitsee Venäjän laittoman hyökkäyssodan Ukrainaan. Jatkamme vahvaa tukeamme Ukrainalle niin kauan kuin on tarpeen”, ministeri Haavisto sanoo.


Lisätietoja:

Tomi Nyström, ulkoministerin erityisavustaja, puh. 0295 359 470

Sirpa Oksanen, yksikönpäällikkö, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, puh. 0295 350 472

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme