Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ulkoministeriö mukana Matkamessuilla 2023

Jaa
Ulkoministeriö osallistuu Helsingin Messukeskuksessa 19.–22. tammikuuta järjestettäville Matkamessuille. Koronapandemian jälkeisessä tilanteessa ulkomaanmatkailu kiinnostaa jälleen suomalaisia.

Messuilla esitellään ulkoministeriön matkailijoille suunnattuja palveluita sekä muistutetaan matkailijoita matkustusturvallisuudesta: mikä on matkustustiedote, miksi kannattaa tehdä matkustusilmoitus ja ottaa matkavakuutus.

Ulkoministeriö on myös mukana Matkamessujen lavaohjelmissa. Perjantaina 20. tammikuuta klo 13.45 kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari puhuu Suomi-matkailusta. Lauantaina 21. tammikuuta klo 13 kokemuksiaan matkailusta kertoo ulkoministeri Pekka Haavisto. Sunnuntaina 22. tammikuuta klo 12.30 vuorossa on ulkoministeriön asiantuntijoiden paneelikeskustelu aiheesta ”Reissaa fiksusti maailmalla – miten varautua matkalle?”.

Lisäksi konsulit maailmalta antavat käytännön vinkkejä matkalle lähtöön ja matkalla sattuvien pulmien selvittämiseksi. Suomen suurlähetystöt ja muut edustustot maailmalla palvelevat suomalaisia, jos esimerkiksi passi varastetaan matkan aikana. Tilaisuuksien juontajana toimii matkailualan ammattilainen ja itsekin kokenut seikkailija, purjehtija ja kirjailija Tuomo Meretniemi.

Ulkoministeriön asiantuntijat ovat messujen aikana tavattavissa ulkoministeriön osastolla 6r50. He neuvovat, miten menetellä, jos ulkomailla joutuu ongelmatilanteisiin tai jos tiettyyn maahan matkustaminen mietityttää. Osastolla voi myös päivittää viimeisimmät tiedot matkustusturvallisuuteen liittyen ja pääsee pyörittämään onnenpyörää.

Lue lisää matkustusturvallisuudesta ulkoministeriön verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Outi Saarikoski, konsuliasioiden yksikön päällikkö, puh. 0295 350 696

Petra Sarias, sisältö- ja viestintäasiantuntija, puh. 0295 351 593

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme