Eurooppalainen Suomi ryEurooppalainen Suomi ry

Ulkopoliittisen instituutin EU-ohjelmajohtaja Juha Jokela on Vuoden eurooppalainen 2023

Jaa
Eurooppalaisen Suomen hallitus on valinnut Ulkopoliittisen instituutin EU-ohjelmajohtaja Juha Jokelan Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi. Tunnustus jaetaan Eurooppa-päivänä 9.5. kello 16:20 alkaen tilaisuudessa, jota voi seurata suorana Eurooppa-päivän verkkosivuilla (www.eurooppapaiva.fi).

Vuosittain Eurooppa-päivänä 9.5. myönnettävä Vuoden eurooppalainen -tunnustus annetaan henkilölle, joka luo keskustelua ja lisää tietoisuutta Euroopan unioniin ja Eurooppaan liittyvissä poliittisissa, yhteiskunnallisissa ja inhimillisissä kysymyksissä. Tunnustuksen saaja edistää toiminnallaan eurooppalaisten arvojen, kansainvälisen yhteistyön ja demokratian toteutumista Suomessa, Euroopassa ja maailmalla.

Eurooppalainen Suomi julkaisi aiemmin tänä vuonna kaikille avoimen kyselyn, johon pyydettiin ehdotuksia Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi. Kyselyyn esitettiin laajasti eri alojen edustajia aina tutkimuksesta kansalaisjärjestöihin, politiikkaan ja toimittajiin. Hallitus valitsi laajasta joukosta Juha Jokelan tunnustuksen saajaksi, sillä hän on jo vuosien ajan edistänyt keskustelua ja tietoisuuden lisäämistä Eurooppaan ja kansainvälisiin kysymyksiin liittyvissä poliittisissa, yhteiskunnallisisssa ja inhimillisissä kysymyksissä.

“Jokelan kyky tehdä monimutkaisista EU-asioista kansalaisille helposti omaksuttavia sekä hänen väsymätön työnsä faktapohjaisen keskustelun edistämisen hyväksi on laajasti arvostettua. Aikana, jolloin ulko- ja turvallisuuspoliittiset asiat ovat entistä painavempia sekä Euroopassa että Suomessa, Jokelan rauhallinen ja asiantunteva tyyli nostaa esiin ulko- ja turvallisuuspoliittisia asioita poliittisen päätöksenteon tueksi on erityisen ansiokasta. Disinformaatio ja misinformaatio leviävät nykyajan yhteiskunnissa ennenäkemättömän nopeasti ja Jokelan panos suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun rakentamisessa on tältäkin osin ensiarvoisen tärkeä”, kiittää Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto (kok).

Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen myöntämisestä päätti Eurooppalaisen Suomen hallitus ja hallitus oli päätöksessään yksimielinen. 

Helsingissä Eurooppa-päivänä 9.5.2023

Lisätietoa:
Totti Sivonen
Toiminnanjohtaja, Eurooppalainen Suomi ry
p. 0400 910 409

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

http://www.eurooppalainensuomi.fi
Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Miksi nuorten on tärkeää mennä EU-urille?10.12.2022 19:05:34 EET | Artikkeli

Tulevaisuutemme päättäjät, vaikuttajat ja tekijät olemme me, nuoret. Euroopan unioni tarjoaa ainutlaatuisen työympäristön, jossa kasvaa ja vaikuttaa. Työ EU:ssa vaikuttaa kaikkiin Euroopan unionin kansalaisiin ja juuri siksi on tärkeää, että suomalaiset nuoret lähtevät EU-uralle. Vaikuttamalla EU:ssa, vaikutat myös Suomessa. EU työllistää yhteensä yli 40 000 työntekijää. Suomalaisten osuus on noin 2,5%, joka vastaa alle tuhatta työntekijää. Näistä työntekijöistä nuorten prosentuaalinen osuus on pieni, kuten nuorten osuus koko organisaatiossa. EU:ssa työskentelevien ikärakenteeseen on tulossa muutos, kun eläköityvät virkamiehet ja muut työntekijät jättävät työuransa taakseen, jolloin on nuorten aika tarttua tilaisuuteen. Tulevaisuudessa tarvitsemme yhä monipuolisempaa tietotaitoa ja näkemyksiä, jotka muovaavat Euroopan unionia oikeaan suuntaan ja auttavat ratkaisemaan olemassa olevia ja tulevia kriisejä. Sanonta “nuorissa on tulevaisuus” pitää todella paikkansa, mutta mikäli nuoria ei o

Toimittaja Antti Kuronen on Vuoden eurooppalainen 2022 | Ukrainalaisen aktivisti Stanislav Horzov on Vuoden nuori eurooppalainen 20229.5.2022 15:30:00 EEST | Tiedote

Eurooppalaisen Suomen hallitus on valinnut YLEn toimittaja Antti Kurosen Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi. Kuronen työskentelee parhaillaan ulkomaantoimittaja Itä-Ukrainassa. Tunnustus jaetaan Eurooppa-päivänä 9.5. kello 15:30 alkaen tilaisuudessa, jota voi seurata suorana Eurooppa-päivän verkkosivuilla (www.eurooppapaiva.fi). Eurooppanuorten hallitus on valinnut ukrainalaisen aktivistin Stanislav Horzovin Vuoden nuori eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme