Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: De nordiska samarbetsministrarna samlas i Borgå

Dela

De nordiska samarbetsministrarna sammanträder i Borgå under ledning av minister Thomas Blomqvist den 21–22 juni 2021. Samarbetsministrarna ska diskutera samarbetet i kristider och genomförandet av den nordiska visionen. Det nordiska samarbetets vision är att Norden ska vara världens mest hållbara och integrerade region 2030.

Vid mötet får ministrarna ta del av en översikt över aktuella gränshinderfrågor. Ordföranden för Gränshinderrådet Kimmo Sasi är gäst vid mötet. Översikten lyfter särskilt fram situationen i gränsområdena där restriktionerna på grund av coronapandemin i stor utsträckning har påverkat medborgarnas vardag. Vid mötet behandlas också stärkandet av den nordiska ekonomi- och projektförvaltningen och ministrarna kommer att anvisa samnordiska medel för att stödja fria medier i Vitryssland.

Mötet är det första fysiska mötet mellan de nordiska samarbetsministrarna sedan pandemin bröt ut. Finland är ordförande i Nordiska ministerrådet 2021. Mötet ordnas så att hälsosäkerheten beaktas och gällande restriktioner iakttas.

Programmet för Finlands ordförandeskap kan läsas som digital publikation.

Mer information: Johan Schalin, chef för sekretariatet för nordiskt samarbete, tfn +358 295 351 781

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum