Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Delegaatio Kosovosta vierailee Suomessa

Jaa

Ryhmä kosovolaisia poliittisia päättäjiä vierailee Helsingissä ulkoministeriön ja CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin kutsusta 1.–3. joulukuuta 2021. Ryhmä tapaa vierailunsa aikana suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita.

Delegaatio tapaa myös eduskunnan puhemies Anu Vehviläisen, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen sekä Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin.

Vierailu on osa ulkoministeriön ja CMI:n yhteisaloitetta, jolla tuetaan EU:n erityisedustaja Miroslav Lajčákin Belgrad-Pristina-dialogityötä.

Lisätietoja:

Katja Ahlfors, Rauhanvälityskeskuksen päällikkö, ulkoministeriö, +358 50 5717313
Riikka Marjamäki, Kehittämispäällikkö, CMI— Martti Ahtisaari Peace Foundation, +358 40 848 1769

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministry for Foreign Affairs has solved suspected espionage case28.1.2022 15:20:55 EET | Press release

Finnish diplomats have been targets of cyber espionage by means of the Pegasus spyware, developed by NSO Group Technologies, which has received wide publicity. The highly sophisticated malware has infected users’ Apple or Android telephones without their noticing and without any action from the user’s part. Through the spyware, the perpetrators may have been able to harvest data from the device and exploit its features.

Ulkoministeriö on saanut selvitettyä siihen kohdistuneen vakoilutapauksen28.1.2022 13:07:02 EET | Tiedote

Suomalaisiin diplomaatteihin on kohdistettu kybervakoilua paljon julkisuutta saaneella NSO Groupin Pegasus -vakoiluhaittaohjelmalla. Kyseessä on erittäin kehittynyt haittaohjelma, joka on pystytty tuomaan käyttäjän Apple- tai Android-puhelimeen hänen huomaamattaan ja ilman käyttäjän toimenpiteitä. Vakoiluohjelma on voinut mahdollistaa hyvin laajasti puhelimessa olevan tiedon ja sen ominaisuuksien hyväksikäytön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme