Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Etyjin pääsihteeri Greminger Suomeen

Jaa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin pääsihteeri Thomas Greminger vierailee Suomessa 23. marraskuuta ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin.

Pääsihteeri Thomas Greminger ja ulkoministeri Timo Soini keskustelevat Euroopan turvallisuushaasteista sekä Etyjin roolista nykyisessä poliittisessa tilanteessa. Erityisesti keskusteluissa nousee esiin Ukrainan konflikti sekä laajemminkin Etyjin rooli konfliktien ratkaisupyrkimyksissä. Rauhanvälitys ja konfliktinehkäisy on yksi ulkoministeri Soinin kaudelleen asettamista painopisteistä.

Suomi tukee Etyjin toimintaa huomattavalla panostuksella. Suomella on lähes 30 asiantuntijaa Etyjin sihteeristössä ja operaatioissa. Suurin osa heistä, noin 20 henkilöä, on Ukrainan monitorointimissiossa (Special Monitoring Mission, SMM) tarkkailijoina ja muissa tehtävissä. Lisäksi Suomi tukee vapaaehtoisrahoituksella Etyjin hankkeita noin 550 000 eurolla vuosittain.

Suomi toimii Etyjin rauhanvälityksen ystäväryhmän puheenjohtajana yhdessä Turkin ja Sveitsin kanssa ja on vahvasti tukenut järjestön rauhanvälityskapasiteetin vahvistamista.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 ja vastuuvirkamies Elina Dakash, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. 0295 350 401

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme