Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kauppaministerit keskustelevat WTO:n näkymistä ja kauppasuhteista Yhdysvaltoihin ja Kiinaan

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu 9.11.2020 EU:n kauppaministereiden epäviralliseen videokokoukseen. Asialistalla ovat Maailman kauppajärjestö WTO:n näkymät sekä EU:n kauppasuhteet Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.

Ministerit keskustelevat tavoitteista, joita EU:n tulisi asettaa ensi vuonna pidettävälle WTO:n ministerikokoukselle.

"Monenvälinen kauppajärjestelmä on meille erittäin tärkeä ja EU:n on osallistuttava aktiivisesti WTO:n ministerikokouksen valmisteluihin. WTO:lla on myös keskeinen rooli edistettäessä kaupan keinoin koronakriisin jälkeistä taloudellista elpymistä", ministeri Skinnari sanoo. 

EU:n kauppaministerien kokous järjestetään vajaa viikko Yhdysvaltojen vaalien jälkeen. Ministeri Skinnari katsoo, että EU:n tulee jatkossakin pyrkiä myönteisen suhteen vahvistamiseen ja tekemään yhteistyötä myös monenvälisen kauppajärjestelmän uudistamiseksi

"Kiistakysymyksiä, kuten vuosikausia kestänyt Airbus/Boeing –kiista, on ratkaistava neuvotteluilla. Olisi molempien edun mukaista, että EU ja Yhdysvallat löytäisivät ratkaisun lentokoneiden tukia koskevaan kiistaan", ministeri toteaa.

Myös kauppasuhteissa Kiinan kanssa Skinnari pitää säännöllistä dialogia välttämättömänä. EU:n on oltava viesteissään johdonmukainen ja selkeä. EU ja Kiina neuvottelevat parhaillaan investointisopimuksesta. Neuvotteluissa on pyrittävä kunnianhimoiseen lopputulokseen, joka tasapainottaa nykyistä epätasapainoa EU:n ja Kiinan välillä, ministeri Skinnari painottaa.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Minister for Foreign Affairs Haavisto attends meeting of the OSCE Ministerial Council3.12.2020 08:53:51 EETPress release

Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will attend the Ministerial Council of the Organization for Security and Co-operation in Europe on 3–4 December 2020. The Foreign Ministers of the OSCE participating States will participate in the meeting via video teleconferencing (VTC) under the leadership of Albania, which holds the current OSCE Chairmanship. The meeting aims to decide on appointments of senior OSCE officials and to confirm the Chairmanships for 2023 and 2024.

UM: Utrikesminister Haavisto deltar i OSSE:s ministerrådsmöte3.12.2020 08:52:48 EETTiedote

På torsdagen och fredagen den 3–4 december 2020 deltar utrikesminister Pekka Haavisto i OSSE:s ministerrådsmöte (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa). OSSE-ländernas ministrar deltar i diskussionen på distans under ledning av ordförandelandet Albanien. Vid mötet ska ministrarna godkänna utnämningar till de högsta posterna inom organisationen och fastställa ordförandeländerna för 2023 och 2024.

UM: Ulkoministeri Haavisto osallistuu Etyjin ministerikokoukseen3.12.2020 08:51:29 EETTiedote

Ulkoministeri Haavisto osallistuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) ministerineuvoston kokoukseen torstaina ja perjantaina 3.-4.12.2020. Etyj-maiden ministerit osallistuvat keskusteluun etäyhteydellä vuoden 2020 puheenjohtajavaltio Albanian johdolla. Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä nimitykset Etyjin korkeimpiin johtotehtäviin sekä vahvistaa vuosien 2023 ja 2024 Etyjin puheenjohtajamaat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme