Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kauppaministerit keskustelevat WTO:n näkymistä ja kauppasuhteista Yhdysvaltoihin ja Kiinaan

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu 9.11.2020 EU:n kauppaministereiden epäviralliseen videokokoukseen. Asialistalla ovat Maailman kauppajärjestö WTO:n näkymät sekä EU:n kauppasuhteet Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.

Ministerit keskustelevat tavoitteista, joita EU:n tulisi asettaa ensi vuonna pidettävälle WTO:n ministerikokoukselle.

"Monenvälinen kauppajärjestelmä on meille erittäin tärkeä ja EU:n on osallistuttava aktiivisesti WTO:n ministerikokouksen valmisteluihin. WTO:lla on myös keskeinen rooli edistettäessä kaupan keinoin koronakriisin jälkeistä taloudellista elpymistä", ministeri Skinnari sanoo. 

EU:n kauppaministerien kokous järjestetään vajaa viikko Yhdysvaltojen vaalien jälkeen. Ministeri Skinnari katsoo, että EU:n tulee jatkossakin pyrkiä myönteisen suhteen vahvistamiseen ja tekemään yhteistyötä myös monenvälisen kauppajärjestelmän uudistamiseksi

"Kiistakysymyksiä, kuten vuosikausia kestänyt Airbus/Boeing –kiista, on ratkaistava neuvotteluilla. Olisi molempien edun mukaista, että EU ja Yhdysvallat löytäisivät ratkaisun lentokoneiden tukia koskevaan kiistaan", ministeri toteaa.

Myös kauppasuhteissa Kiinan kanssa Skinnari pitää säännöllistä dialogia välttämättömänä. EU:n on oltava viesteissään johdonmukainen ja selkeä. EU ja Kiina neuvottelevat parhaillaan investointisopimuksesta. Neuvotteluissa on pyrittävä kunnianhimoiseen lopputulokseen, joka tasapainottaa nykyistä epätasapainoa EU:n ja Kiinan välillä, ministeri Skinnari painottaa.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland opens embassies in Dakar and Doha3.12.2021 12:16:00 EET | Press release

Today, the President of the Republic Sauli Niinistö approved an amendment to the Decree of the President of the Republic on the Foreign Service. The amendment concerning the locations of Finland’s diplomatic missions and the provision of consular services in the Diplomatic Service will enter into force on 10 December 2021. With the amendment, embassies of Finland will be established in Dakar, Senegal, and in Doha, Qatar, as of 10 December 2021.

MFA: Humanitarian assistance is needed more than ever before — Finland strengthens food security and supports safe childbirths in crisis areas2.12.2021 12:10:45 EET | Press release

The UN estimates that 274 million people will need humanitarian assistance in 2022. The needs are increasing, for example due to the escalation of conflicts in Afghanistan and Ethiopia. Finland will increase its support for the alleviation of human suffering in crisis areas, which is why Finland will raise its funding for humanitarian assistance to EUR 113 million this year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme