Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kehitysministereiden kokouksessa aiheena Afganistan

Jaa

EU:n kehitysministerit keskustelevat etäyhteydellä Afganistanin tilanteesta maanantai-iltana 11. lokakuuta. Kokouksessa Suomea edustaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Kokouksessa keskustellaan EU:n yhteisistä keinoista afganistanilaisten tukemiseksi tilanteessa, jossa maan humanitaarinen tilanne on kärjistynyt ja maan peruspalvelut ovat romahtamassa. Afganistanin tilanteen pelätään entisestään pahenevan talven lähestyessä. Erityisen tärkeää tässä tilanteessa on ihmisoikeuksien, eritoten naisten ja tyttöjen oikeuksien turvaaminen.

Suomi pitää tärkeänä, että EU-maat koordinoivat tiiviisti humanitaarisen avun toimittamista ja käyvät keskustelua kehitysyhteistyön tulevaisuudesta ja sitä koskevista yhteisistä kriteereistä. Lähtökohtana EU:n toimille on, että EU ei tue Taleban-hallintoa. On myös tärkeää pyrkiä tukemaan Afganistanin naapurivaltioita.

”Humanitaarinen katastrofi on estettävä. EU on tässä keskeinen toimija laajan kansainvälisen ja poliittistaloudellisen yhteistyön edistäjänä. Afganistaniin ei saa päästää muodostumaan epäsäännönmukaisen muuttoliikkeen ja huumekaupan lähdettä tai terrorismin kasvualustaa”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio,
puh. + 358 50 574 1729
Kehityspolitiikan yksikön päällikkö Salla Sammalkivi, puh. +358 295 350 023

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland bears responsibility on eve of UN Climate Change Conference and supports developing countries’ adaptation to climate change15.10.2021 13:27:32 EEST | Press release

Finland bears its responsibility as part of the climate finance pledge of the Paris Agreement. At the United Nations Climate Change Conference, Finland will announce support for adaptation measures in developing countries in particular. The COP26 United Nations Climate Change Conference will be held in Glasgow from 31 October to 12 November 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme