Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: EU:n kehitysministerit keskustelevat koronapandemian vaikutuksista Afrikassa

Jaa

EU:n kehitysministereiden kokous järjestetään 29. syyskuuta videoyhteydellä. Suomea kokouksessa edustaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Kokouksen aiheita ovat koronapandemian vaikutukset Afrikassa ja EU:n toimet sekä EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren suhteita koskevat Post-Cotonou-sopimusneuvottelut. Lisäksi kokouksessa kuullaan Maailman ruokaohjelman (WFP) pääjohtajan David Beasleyn puheenvuoro.

Kokouksessa haetaan keinoja, joilla EU voi vastata Team Europe -lähestymistavallaan pandemian seurauksiin Afrikassa sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Pelkona on, että Afrikan valtiot ajautuvat taloudelliseen taantumaan, minkä seurauksena köyhyys mantereella lisääntyy.

”Suomi on yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa painottanut elpymistoimien ilmastoystävällisyyttä ja kestävyyttä – Building Back Better and Greener. Suomi korostaa erityisesti investointeja, joilla vahvistetaan nuorten mahdollisuuksia ja yhteiskuntien kestävyyttä niin talouden kuin terveyden osalta”, ministeri Skinnari sanoo. ”Näitä pidämme esillä myös EU-keskusteluissa.”

EU:n Team Europe -tukipaketista oli kesään mennessä kohdennettu Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan noin viisi miljardia euroa. ”Jos komissio, jäsenmaat, Euroopan investointipankki ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki yhdistävät toimensa – Team Europe – on meillä oikeasti mahdollisuus kääntää kehityksen suunta. Samalla vahvistamme EU:n asemaa kansainvälisenä toimijana, mille on nyt erityisen suuri tilaus”, ministeri Skinnari jatkaa.

Kokouksessa kuullaan myös komissaari Jutta Urpilaisen katsaus meneillään olevista neuvotteluista EU:n ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden välillä koskien Post-Cotonou-sopimusta. Lisäksi kokouksessa pohditaan keinoja kohdentaa EU:n kehitysyhteistyötä Valko-Venäjälle.

Lisätietoja:
Kehitys- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, p. +358 50 574 1729
Kehityspolitiikan yksikön päällikkö Katja Ahlfors, p. +358 295 350 191

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme