Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Finland stöder FN:s fredsbyggande fond

Dela

Stödet till den fredsbyggande fonden är ett tecken på Finlands långvariga engagemang och samarbete med FN när det gäller konfliktförebyggande, fredsmedling och fredsbyggande.

Finland har åter år 2020 blivit bidragare till FN:s fredsbyggande fond med en finansieringsandel på tre miljoner euro. Stödet till den fredsbyggande fonden är ett tecken på Finlands långvariga engagemang och samarbete med FN när det gäller konfliktförebyggande, fredsmedling och fredsbyggande.

I år firar vi FN:s 75-årsjubileum och är konfliktförebyggande och upprätthållande av fred är minst lika viktigt som förut. Den fredsbyggande fonden är ett centralt instrument i FN:s arbete för att främja fredlig, rättvis och inkluderande samhällsutveckling i enlighet med Agenda 2030.

Finland anser att en av fondens viktigaste prioriteringar är att stödja kvinnors, ungas och marginaliserade personers möjligheter att delta i fredsbyggande.

Finland har varit en av de första bidragarna till FN:s fredsbyggande fond sedan den inrättades 2006.

Ytterligare information: Eeva-Liisa Myllymäki, ambassadråd, enheten för FN och allmänna globala frågor, tfn +358 295 351 901

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Vahva tuki Afganistanille vuoden 2020 apukonferenssissa24.11.2020 21:00:26 EETTiedote

Genevestä käsin 23.-24. marraskuuta pidetyssä virtuaalisessa Afganistan-apukonferenssissa kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa Afganistanin tukemiselle vuosille 2021–2024. Kumppanimaiden rahoituslupaus tulevan neljän vuoden jakson ensimmäiselle vuodelle on 3,3 miljardia dollaria. Yhteisesti linjatut kehitystavoitteet sekä konferenssissa hyväksytty poliittinen julistus pyrkivät viemään Afganistania kohti kestävää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum