Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Finland tar inte längre emot eller behandlar vanliga ansökningar om visum och uppehållstillstånd

Dela

På grund av coronavirusepidemin tar Finland i likhet med andra Schengenländer inte längre emot vanliga visumansökningar vid utrikesrepresentationens verksamhetsställen. Detta gäller från och med den 19 mars tills vidare.

Beskickningarna kan efter eget övervägande ta emot och behandla enskilda visumansökningar i undantagsfall, till exempel ansökningar från familjemedlemmar till finska medborgare. De pass som lämnats in tillsammans med visumansökningar som är under behandling returneras, och ansökningarna behandlas inte. Detta gäller inte Ryssland, där alla redan mottagna ansökningar behandlas. Handläggningsavgifterna betalas inte tillbaka.

Mottagandet av ansökningar om uppehållstillstånd avbryts också omedelbart. De ansökningar om uppehållstillstånd som redan har mottagits lämnas i normal ordning vidare till Migri för behandling. Intervjuerna i anslutning till ansökningar om uppehållstillstånd avbryts också tills vidare.

Om tidpunkten när dessa undantagsarrangemang upphör att gälla meddelas senare. Beskickningarna informerar närmare om eventuella landspecifika arrangemang.

Ytterligare information: enhetschef Virpi Kankare, enheten för inreseärenden, tfn +358 295 352 772.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum