Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Georgiens utrikesminister besöker Finland

Dela

Georgiens utrikesminister David Zalkaliani besöker Finland den 11–12 november och träffar utrikesminister Timo Soini.

Ministrarna ska diskutera Finlands och Georgiens bilaterala relation, konflikterna i regionen, Georgiens EU-närmande och aktuella internationella ärenden.

Finland stöder Georgiens självständighet och territoriella integritet. Finland har sänt observatörer till EU:s insats i landet (EU Monitoring Mission, EUMM) sedan den inleddes. Insatsen övervakar de så kallade administrativa gränslinjerna i utbrytarregionerna Abchazien och Sydossetien. Finland deltar också med en utbildare i Natos utbildningscenter i Tbilisi (Joint Training and Evaluation Centre, JTEC).

EU och Georgien började närma sig varandra i och med associeringsavtalet som trädde i kraft 2016. Avtalet innehåller en överenskommelse om frihandel som underlättar handeln och företagssamarbetet. Det finns också nya möjligheter för finländska företag på Georgiens växande marknad.

Det råder visumfrihet mellan EU och Georgien. I centrum för Georgiens EU-närmande står de reformer som landet genomför på flera olika områden. 

Ytterligare information: Max Hatvala, ansvarig tjänsteman för Sydkaukasien, tfn 0295 350 036

Riikka Taivassalo, utrikesminister Soinis specialmedarbetare, tfn 046 923 4581

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Över 134 miljoner människor i behov av humanitär hjälp – internationella dagen för humanitärt arbete framhåller kvinnors roll under kriser19.8.2019 11:09:47 EESTTiedote

På den internationella dagen för humanitärt arbete den 19 augusti fäster FN särskild vikt vid kvinnors och flickors särskilda behov i det humanitära arbetet. Under sitt ordförandeskap i Europeiska unionens råd vill även Finland framhålla vikten av att förebygga sexuellt våld och våld på grund av kön och vikten av att stödja våldsoffren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum