UM: IFADin pääjohtaja Gilbert Houngbo vierailee Suomessa
Suomi on YK:n alaisen maatalouden kehittämisrahaston IFADin pitkäaikainen tukija ja kumppani. IFAD pyrkii toiminnallaan edistämään ruokaturvaa ja ravitsemusta sekä vähentämään maaseudun köyhyyttä. Toiminta painottuu maaseudun pienviljelijöihin, joita on kolmasosa kaikista maailman viljelijöistä. He ovat erityisen haavoittuvia ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Vuonna 2020 IFADin tuen piirissä oli yli 128 miljoonaa ihmistä, joista naisia oli 49 prosenttia.
”IFAD on erinomainen kumppani Suomelle. Nälkä on lisääntynyt maailmassa hälyttävästi konfliktien, ilmastonmuutoksen ja koronapandemian seurauksena. Yhdessä IFADin kanssa etsimme uusia ratkaisuja nälän ja köyhyyden vähentämiseksi. IFAD myös tukee tärkeää ilmastonmuutoksen vastaista työtä”, sanoo ministeri Ville Skinnari.
Vuonna 2020 yli 23 miljoonaan ihmistä pääsi IFADin tuella rahoituspalveluiden piiriin ja 3,7 miljoonaa ihmistä sai koulutusta tuloja tuottavan toiminnan kehittämiseksi. Lähes 1,7 miljoonaa hehtaaria maata saatiin ilmastokestävien toimintatapojen piiriin. Lisäksi lähes 73 000 ihmistä sai rekisteröityä maaomistuksensa tai maankäyttöoikeutensa kansallisiin järjestelmiin.
Pääjohtaja Houngbo tapaa vierailullaan ministeri Skinnarin lisäksi maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön Jaana Husu-Kallion sekä Helsingissä päämajaa pitävän Pohjoismaisen kehitysrahaston (Nordic Development Fund, NDF) johtajan Karin Isakssonin.
Baltic Sea Action Groupin ja Ilmatieteen laitoksen edustajien kanssa Houngbo keskustelee hiiliviljelyn mahdollisuuksista ilmastonmuutoksen hillinnässä. Lisäksi hän tutustuu suomalaisyritysten tarjoamiin ratkaisuihin.
- Kansainvälinen maatalouden kehittämisjärjestö IFAD:
IFAD (International Fund for Agricultural Development) on kansainvälinen kehitysrahoituslaitos sekä YK:n erityisjärjestö. Se on yksi maailman suurimmista maatalouden ja maaseutukehityksen rahoittajista köyhimmissä maissa. - IFAD suunnittelee ja rahoittaa ohjelmia ja hankkeita, jotka tähtäävät ruokaturvan ja ravitsemuksen edistämiseen sekä maaseudun köyhyyden vähentämiseen kehittyvissä maissa. Toiminta painottuu tasa-arvo- ja ilmastokysymyksiin.
- IFADin kahdestoista lisärahoituskausi (2022–2024) on alkamassa. IFAD-12-kauden aikana rahoitetaan 3,8 miljardin euron edestä hankkeita, joiden tavoite on tukea maaseudun köyhiä. IFAD nostaa ilmastorahoitustavoitettaan ja panostaa ilmastonmuutokseen sopeutumisen rinnalla myös sen hillintään. IFAD panostaa myös aiempaa enemmän hauraisiin valtioihin sekä Afrikkaan.
- Suomi tukee IFADia vuosina 2022–2024 yhteensä 15 miljoonan euron rahoitusosuudella. Lisäksi Suomi neuvottelee niin sanotun kumppanuuslainan myöntämistä IFADille.
Lisätietoja:
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, puh. + 358 50 574 1729
Kehitysrahoituksen ja yksityisen sektorin yksikönpäällikkö Pekka Hirvonen, puh. +358 295 351 407
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto
0295 16001http://um.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Suomi muiden silmin 2025: Suomi-kuva säilyi vakaana, mutta mielikuvat maailmalla jakautuvat4.2.2025 00:01:00 EET | Tiedote
Koulutus, hyvä hallinto, luonto, tasa-arvo ja onnellisuus ovat teemoja, joista Suomi tunnetaan maailmalla, kertoo Finland Promotion Boardin julkaisu Suomi muiden silmin. Vuonna 2024 kansainvälistä medianäkyvyyttä toivat erityisesti Nato-jäsenyys ja turvallisuuspolitiikka. Suomi-kuva on haastavasta maailmantilanteesta huolimatta säilynyt pääosin myönteisenä, mutta erot eri maiden suhtautumisessa Suomeen ovat kasvaneet. Sen vuoksi on yhä tärkeämpää, että Suomi tunnetaan omista vahvuuksistaan, julkaisussa todetaan.
// KORJATTU TIEDOTE // VALTOSEN INFO PERUTTU //Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista9.1.2025 09:22:54 EET | Kutsu
Tiedoksi toimituksille Ulkoministeri Valtosen infotilaisuus toimittajille torstaina 9.1.2025 klo 18.25 Suomen aikaa on peruuntunut. Lisätiedot: tiedottaja Miia Vihola, puh. 0295 350 680 tai UM viestintäpäivystäjä, puh. 040 551 6571 Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi
Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista8.1.2025 18:00:24 EET | Kutsu
Ulkoministeri Elina Valtonen vieraili Ukrainassa 8. tammikuuta ja vierailee Moldovassa 9. tammikuuta. Ukrainassa tapaamisten aiheena olivat mm. Etyjin ja Suomen tuki Ukrainalle. Moldovassa Valtonen keskustelee mm. Moldovan energiatilanteesta ja Transnistrian konfliktista.
//KORRIGERAT//Finland får eget nationellt ljudlandskap6.12.2024 00:00:00 EET | Pressmeddelande
//KORRIGERAT: telefonnummer i kontaktuppgifter// På Finlands självständighetsdag, den 6 december, offentliggör Finland som första land i världen ett nationellt ljudlandskap. ”Ääniä” är ett verk som komponerats av Lauri Porra. Verket består av 15 originalkompositioner som har inspirerats av Finland och det finländska. Beställningsverket kommer att lanseras vid ambassadernas självständighetsfester runt om i världen. Efter det kan alla som vill uppleva det finländska lugnet ta del av det musikaliska verket.
//KORJATTU//Suomi saa oman kansallisen äänimaiseman6.12.2024 00:00:00 EET | Tiedote
//KORJATTU puhelinnumero yhteystiedoissa// Suomen itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta, Suomi julkaisee ensimmäisenä maana maailmassa kansallisen äänimaiseman. ”Ääniä” on Lauri Porran säveltämä, 15 alkuperäisestä sävellyksestä koostuva teoskokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilausteos lanseerataan suurlähetystöjen itsenäisyyspäiväjuhlissa ympäri maailmaa, minkä jälkeen se on avoinna kaikille, jotka haluavat rauhoittua kokemaan suomalaisuutta musiikin kautta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme