Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n pääjohtaja Suomeen

Jaa

Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n pääjohtaja Rafael Mariano Grossi vierailee Suomessa 24.-26. marraskuuta ulkoministeri Pekka Haaviston ja elinkeinoministeri Mika Lintilän kutsusta. Grossi keskustelee Helsingissä myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnarin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Ulkoministeriössä pääjohtaja Rafael Marino Grossi käy keskiviikkona 25.11. keskustelut ulkoministeri Haaviston sekä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kanssa. Keskusteluissa esillä ovat Suomen ja IAEA:n yhteistyö ja ajankohtaiset ydinasevalvonnan kysymykset sekä IAEA:n yrityksille tarjoamat yhteistyömahdollisuudet.

Vierailullaan Grossi tapaa lisäksi muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön.
Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA (International Atomic Energy Agency) on vuonna 1956 perustettu YK:hon kuuluva itsenäinen järjestö. Sen tehtävänä on edistää ydinenergian rauhanomaista ja turvallista käyttöä ja osaltaan varmistaa, ettei sen valvonnan piiriin kuuluvia ydinaineita siirry sotilaallisiin tai muihin tarkoituksiin.

Suomi tekee läheistä yhteistyötä IAEA:n kanssa ja tarjoaa kansallista osaamistaan järjestön kautta myös muiden IAEA:n jäsenmaiden käyttöön. Suomi tukee merkittävällä panoksella muun muassa IAEA:n työtä Iranin ydinohjelmasopimuksen toimeenpanon valvonnassa ja ydinturvan edistämisessä. Suomi on kuluvana vuonna rahoittanut myös IAEA:n toimia kehittyvien maiden koronaviruksen testauskapasiteetin vahvistamiseksi.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Otto Turtonen, ulkoministerin kabinetti, puh. 0295 350 015, diplomaattiavustaja Juha Niemi, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin kabinetti, puh. 0295 350 232, yksikön päällikkö Leena Pylvänäinen, puh. 0295 351 323.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme