Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysministereiden kokouksen aiheina EU:n vesidiplomatia ja yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari edustaa Suomea EU:n kehitysministereiden ulkoasiainneuvoston kokouksessa 19. marraskuuta Brysselissä.

Kokouksen aiheita ovat EU:n vesidiplomatia ja vesialan yhteistyö ulkosuhteissa, erityisesti Keski-Aasian maihin liittyen. Ministerit keskustelevat myös Yhdysvaltain kehitysyhteistyöstä vastaavan viraston USAID:n pääjohtaja Samantha Powerin kanssa EU:n ja Yhdysvaltojen suhteesta kehitysyhteistyössä.

Vesidiplomatialla edistetään rauhaa, vakautta ja turvallisuutta sekä ehkäistään rajavesiin liittyviä kiistoja maiden välillä. Vesi on EU:n ulkosuhteissa erittäin ajankohtainen asia YK:n vesikonferenssin lähestyessä vuonna 2023.

”EU:n tulee rakentaa vastuullista ja oikeudenmukaista vesiturvallisuutta. Suomella on tässä paljon tarjottavaa. Tehokkaalla rajavesiyhteistyöllä ja -sopimuksilla voidaan parantaa ihmisten vedensaantia ja vähentää jännitteitä maiden välillä”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

EU:n kehitysministerit keskustelevat myös USAID:n pääjohtaja Samantha Powerin kanssa EU–Yhdysvallat-suhteesta kehitysyhteistyössä. Yhteistyön vahvistaminen Yhdysvaltain hallinnon kanssa on tärkeää demokratian toteutumiseen liittyviin kysymyksiin ja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin vastaamiseksi.

”EU ja Yhdysvallat ovat luonnollisia yhteistyökumppaneita erityisesti ilmastokysymyksissä ja digitaalisten ratkaisujen edistämisessä. Suomi painottaa yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa myös sukupuolten tasa-arvoa sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia”, ministeri Skinnari toteaa.

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Mikko Autti, puh. +358 50 466 2833 Kehityspoliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Titta Maja, puh. +358 50 358 7247. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi. 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Minister Blomqvist participates in a conference on sustainable Nordic democracy8.12.2021 11:51:24 EET | Press release

Minister for Nordic Cooperation Thomas Blomqvist will participate virtually in a conference on strong democratic systems typical of the Nordic countries. The conference, which will be held in Copenhagen on 8 December aims to show how sustainable democracy in the Nordic region is strengthened by the participation of the Faroe Islands, Greenland and Åland in Nordic cooperation alongside with the Nordic states.

UM: Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaiseen kestävää demokratiaa käsittelevään konferenssiin8.12.2021 11:49:36 EET | Tiedote

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist osallistuu virtuaalisesti 8. joulukuuta pidettävään konferenssiin, joka esittelee Pohjoismaille ominaisia vahvoja demokraattisia järjestelmiä. Kööpenhaminassa järjestettävän konferenssin tarkoituksena on osoittaa, kuinka Färsaarten, Grönlannin ja Ahvenanmaan osallistuminen pohjoismaiseen yhteistyöhön valtioiden ohella vahvistaa kestävää demokratiaa Pohjolassa.

MFA: Finland opens embassies in Dakar and Doha3.12.2021 12:16:00 EET | Press release

Today, the President of the Republic Sauli Niinistö approved an amendment to the Decree of the President of the Republic on the Foreign Service. The amendment concerning the locations of Finland’s diplomatic missions and the provision of consular services in the Diplomatic Service will enter into force on 10 December 2021. With the amendment, embassies of Finland will be established in Dakar, Senegal, and in Doha, Qatar, as of 10 December 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme