Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Maailman ruokaohjelman kouluruokalähettilääksi

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on nimetty Maailman ruokaohjelman (World Food Programme, WFP) kouluruokalähettilääksi. Ministeri Skinnari edistää tehtävässä kouluruokailun maailmanlaajuista tunnettuutta ja rahoitusta. Tehtävä jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka.

Kouluruokailu on tärkeä ravitsemuksen tuki kehittyvissä maissa ja tarjoaa monille lapsille päivän ainoan aterian. Samalla kun koronaviruspandemia on heikentänyt kotitalouksien toimeentuloa ja lisännyt nälkää, on koulujen sulkeminen jättänyt arviolta 370 miljoonaa lasta vaille päivittäistä kouluruokaa. Lisäksi 73 miljoonaa lasta köyhimmissä maissa ei päässyt kouluruokailun piiriin edes ennen pandemiaa.

Kouluruoka tarjoaa myös yhden kannustimen lähettää kouluun kaikki lapset, myös tytöt. Tämä on entistä tärkeämpää, kun koulut pandemian jälkeen avautuvat.

”Suomi on yksi kouluruokailun edelläkävijämaista ja Suomen järjestelmää pidetään malliesimerkkinä hyvin toteutetusta kouluruokailusta. Haluan viedä kokemuksiamme ja ratkaisujamme maailmalle yhdessä valtiollisten toimijoiden, järjestöjen ja yritysten kanssa”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri Skinnari tukee tehtävässä Maailman ruokaohjelmaa, joka kokoaa kouluruokailun ympärille kansainvälisen toimintaryhmän. Hän edistää kansainvälistä yhteistyötä erilaisilla korkean tason foorumeilla, erityisesti YK:n ruokajärjestelmähuippukokouksessa (UN Food Systems Summit), joka järjestetään syyskuussa New Yorkissa.

WFP:n tiedote

Lisätietoja:

Lauratuulia Lehtinen, humanitaarisen avun ja politiikan yksikön päällikkö, 0295 350 184

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme