Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Tansaniaan ja Mosambikiin

Jaa

Ministeri Ville Skinnari vierailee Tansaniassa 23.-25. helmikuuta ja Mosambikissa 26.-28. helmikuuta. Matkallaan ministeri tutustuu Suomen kehitysyhteistyöhön, tapaa maiden poliittista johtoa sekä edistää kaupallista yhteistyötä Suomen ja kohdemaiden välillä.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Tansaniassa ja Mosambikissa 23.-28. helmikuuta. Matkan tarkoituksena on vahvistaa suhteita Suomen pitkäaikaisiin kumppanimaihin, tutustua niissä tehtävään kehitysyhteistyöhön sekä tukea kaupallistaloudellista yhteistyötä Suomen ja kohdemaiden välillä.

”Suomella on pitkä historia sekä Tansanian että Mosambikin kanssa. Suhteet ovat perustuneet pitkälti kehitysyhteistyölle, jonka merkitys on edelleen tärkeä. Yhteisenä tavoitteenamme on lisätä myös kaupallista ja taloudellista yhteistyötä molempien maiden kanssa. Pyrin matkallani luomaan mahdollisuuksia uudenlaisiin ja nykyistä laajempiin yhteistyösuhteisiin”, ministeri Skinnari toteaa.

Tansaniassa ministeri Skinnari tapaa muun muassa valtiovarain-, kauppa- ja luonnonvaraministerit sekä verohallinnon edustajia. Lisäksi hän tutustuu Suomen rahoittamiin metsäohjelmiin ja metsäsektorin rooliin ilmastonmuutoksen torjunnassa. Ohjelmassa on myös keskusteluja Tansanian viranomaisten kanssa verotuksen ja kehityksen suhteesta sekä Suomen tukemasta verohallinnon kehittämisohjelmasta. Viranomaisten lisäksi ministeri tapaa Suomelle tärkeitä kumppaneita, jotka toimivat Tansaniassa sukupuolten välisen tasa-arvon ja demokratian edistämiseksi. 

Mosambikissa ministerin ohjelmaan kuuluvat muun muassa tapaamiset ulko-, kauppa- ja opetusministerien sekä parlamentin puhemiehen kanssa. Parlamenttivierailu liittyy Suomen rahoittamaan ja DemoFinlandin toteuttamaan hankkeeseen, jonka tavoitteena on vahvistaa parlamentaarikoiden asiantuntemusta luonnonvarojen kestävässä hallinnassa. Lisäksi ministeri vierailee paikallisessa koulussa ja tutustuu Suomen pitkäjänteisesti tukemaan opetussektorin kehittämistyöhön.

Molemmissa maissa ministerin vierailun yhteydessä järjestetään pyöreän pöydän keskustelut kaupallistaloudellisen yhteistyön kehittämisestä maiden välillä. Keskusteluihin osallistuu Tansanian ja Mosambikin kauppaministerien ohella suomalaisten ja paikallisten yritysten sekä paikallisten kauppakamareiden edustajia.

”Yhteistyömahdollisuuksia on paljon. Tansaniassa ja Mosambikissa on esimerkiksi valtavasti luonnonvaroja, joiden kestävään hyödyntämiseen suomalaisyrityksillä on tarjota osaamista. Kannustan yrityksiä lähtemään rohkeasti näillekin markkinoille”, ministeri Ville Skinnari sanoo.

Lisätiedot:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 295 350 232

Tansanian osalta tiiminvetäjä Vuokko Jutila, puh. +358 400 433 426

Mosambikin osalta tiiminvetäjä Milma Kettunen, puh. + 358 504 065 533

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtioneuvoston periaatepäätös: kotiutuslentoja on mahdollista tukea24.3.2020 19:43:07 EETTiedote

Valtioneuvosto on koronaviruspandemian vuoksi tehnyt 24. maaliskuuta periaatepäätöksen, jonka pohjalta ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla.

UM: Suomen edustustot selvittivät: koulutus, yhdenvertaisuus ja Sanna Marin profiloivat Suomen näkyvyyttä ulkomaisessa mediassa vuonna 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Ulkoministeriön edustustoilta keräämä Suomi maailman mediassa -katsaus kertoo Suomen kansainvälisen medianäkyvyyden jatkuvan hyvällä tasolla. Loppuvuodesta hallituksen vaihtuminen ja Sanna Marinin nousu pääministeriksi herättivät poikkeuksellisen mediakiinnostuksen Suomea kohtaan. Aikaisempien vuosien tapaan muita keskeisiä Suomeen liitettyjä teemoja olivat koulutusjärjestelmä, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

UM: Finlands beskickningar utredde: utbildning, jämlikhet och Sanna Marin gjorde Finland synligt i utländska medier 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Översikten Finland i utländska medier, som utrikesministeriet sammanställt av material från Finlands ambassader och konsulat, visar att Finland fortfarande framställs i positiv dager i utländska medier. Regeringsskiftet och valet av Sanna Marin till statsminister i slutet av året väckte exceptionellt stor uppmärksamhet i medierna. I likhet med tidigare år förknippades även temana utbildning, jämställdhet och jämlikhet med Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme