Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Lakiluonnos viisumin digitaalisesta leimasta lausuntokierrokselle

Jaa

Ulkoministeriössä on valmisteltu luonnos hallituksen esitykseksi ulkomaalaislain muuttamiseksi ja se on lähetty lausuntokierrokselle. Lausuntokierros on käynnissä 18.1.2022 saakka.

Ulkomaalaislakiin ehdotetaan lisättäväksi uusi pykälä, jossa säädettäisiin viisumin turvaominaisuuksista ja siitä, että Digi- ja väestötietovirasto loisi viisumin digitaalisen leiman varmenteen. 

Viisumin digitaalisen leiman varmenne suojaa viisumin tiedot muuttamiselta ja turvaa siten niiden aitouden ja eheyden. Digitaalisessa leimassa on käytettävä Data Matrix –viivakoodisymboliikkaa eli niin sanottua 2D-viivakoodia.

Muutoksella pantaisiin täytäntöön yhtenäisestä viisumin kaavaa koskevan neuvoston asetuksen nojalla annettu komission täytäntöönpanopäätös, jonka mukaan viisumeihin on lisättävä digitaalinen leima.    

Digitaalisen leiman lisääminen viisumiin mahdollistaisi sen, että rajavalvonnassa voitaisiin verrata viisuminhaltijan viisumissa olevia tallennettuja tietoja digitaalisessa leimassa oleviin tietoihin ja pystyttäisiin varmistamaan viisumin aitous ja tietojen muuttumattomuus. Erityisesti tällä olisi vaikutusta silloin, kun viisumi tarkistetaan varsinaisen rajavalvontapaikan ulkopuolella partiotehtävissä.

Lausuntopyyntöjä on lähetetty kohdennetulla jakelulla, mutta lisäksi esityksestä voivat lausua muutkin. Muutosesitys on osoitteessa www.lausuntopalvelu.fi.

Lainsäädäntöneuvos Minna-Kaisa Liukko, puh. +358 295 351 053. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi. 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Foreign Minister Haavisto to attend the EU Foreign Affairs Council in Brussels and to meet NATO Secretary General Stoltenberg21.1.2022 11:08:30 EET | Press release

EU foreign ministers will convene in Brussels on 24 January. The main items on the agenda are the security situation in Eastern Europe and the latest developments in Libya and Syria. The ministers will also discuss the EU Strategy for Cooperation in the Indo-Pacific and the situation in Mali, Sudan and Kazakhstan. Later the same day, Foreign Minister Haavisto and Sweden’s Minister for Foreign Affairs Ann Linde will meet NATO Secretary General Jens Stoltenberg.

UM: Utrikesminister Haavisto reser till Bryssel för att delta i utrikesrådets möte och träffa Natos generalsekreterare Stoltenberg20.1.2022 15:37:26 EET | Tiedote

EU:s utrikesministrar sammanträder i utrikesrådet den 24 januari i Bryssel. Mötets huvudteman är säkerheten i Östeuropa, Libyen och Syrien. Utrikesministrarna ska också diskutera EU:s strategi för regionen Indiska oceanen/Stilla havet och situationen i Mali, Sudan och Kazakstan. Utrikesminister Pekka Haavisto träffar också Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tillsammans med Sveriges utrikesminister Ann Linde den 24 januari.

UM: Ulkoministeri Haavisto matkustaa EU:n ulkoasiainneuvostoon Brysseliin ja tapaa myös Naton pääsihteeri Stoltenbergin20.1.2022 13:43:51 EET | Tiedote

EU:n ulkoministerit kokoontuvat 24. tammikuuta Brysselissä. Kokouksen pääaiheita ovat itäisen Euroopan turvallisuus, Libya ja Syyria. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat EU:n indopasifisesta strategiasta sekä Malin, Sudanin ja Kazakstanin tilanteista. Ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin 24. tammikuuta yhdessä Ruotsin ulkoministeri Ann Linden kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme